Her sikrer Molde seieren - to minutter på overtid

Mohamed Elyounoussi avgjorde den forrykende toppkampen mot Viking.

Molde - Viking 1-0:

Serieleder Molde tok en hardt tilkjempet 1-0-seier over Viking i Tippeligaen tirsdag kveld. Blåtrøyene rullet opp en rekke svære sjanser i løpet kampen, men avgjørelsen falt ikke før på overtid da Mohamed Elyounoussi satte inn seiersmålet.

Trepoengeren markerte for øvrig det første tapet for Viking denne sesongen. Molde styrket på sin side sin serieledelse ytterligere og har ikke tapt en seriekamp siden 5. april.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Elyounoussi: – Går for tosifret antall mål

Matchvinner Elyounoussi gliste - forståelig nok - svært bredt etter kampslutt.

– Den satt langt inne. Det er lenge siden det har smakt så godt med tre poeng. Viking gjorde det vanskelig for oss. Vi måtte bare male på og skape sjanser. Det var bare snakk om å sette dem, sier han til C More.

Og det gjorde Molde. Til slutt, etter et nesten tosifret antall sløste sjanser.

– Det var godt å se den gå inn. Nå har jeg seks mål til nå. Jeg hadde seks mål i hele fjor, så jeg er fornøyd med det. Nå går jeg for tosifret, sier Elyounoussi med et smil.

Også Molde-trener Tor Ole Skullerud var en blid mann. Nesten litt euforisk.

– Det er spesielt når det drøyer som det gjorde (med vinnermålet). Når det kommer på slutten på den måten...det er litt magisk, sier han til C More. 

Store Chima Chukwu-sjanser

Molde vant kanskje kampen 1-0, men burde ha tatt seieren med langt større margin. Den første sjansen kom etter vel åtte minutter da Martin Linnes la inn fra venstre. Stopper Vegard Forren gikk opp i lufta, men traff ikke ballen skikkelig og forsøket gikk like utenfor.

Noen få minutter etter var Harmeet Singh frempå med et langskudd, men også denne gangen gikk ballen like over.

I minuttene før pause rullet Molde opp flere solide sjanser, der spesielt Daniel Chima Chukwu fikk et par gylne muligheter. Nigerianeren hadde blant annet et forsøk som strøk stolpen og gikk ut.

Også veteran Daniel Berg Hestad hadde en stor mulighet, i tillegg til Björn Bergmann Sigurdarson. Viking kan imidlertid takke en opplagt Iven Austbø i mål for at de ikke lå under. Keeperen vartet nemlig opp med flere klasseredninger.

Etter hvilen våknet imidlertid Viking og rullet opp en gedigen sjanse allerede etter få minutter. Molde-keeper Ørjan Nyland reddet først en god mulighet, før Steinthor Thorsteinsson var frempå på returen. Islendingen hadde mer eller mindre åpent mål, men Nyland maktet utrolig nok å slå ballen utenfor.

Samme Nyland viste reflekser i toppklasse igjen få minutter etter, da et langskudd skiftet retning i lufta og nesten fintet keeperen ut av balanse. Landslagskeeperen maktet likevel å bokse ballen over.

To i tverrliggeren på ti minutter

Molde hadde likevel ikke lagt seg helt tilbake de heller, og innbytter Per-Egil Flo traff blant annet tverrliggeren med et langskudd etter vel 65 minutter. Snaue ti minutter etter var lagkamerat Mohamed Elyounoussi fremme med et forsøk, og også denne gangen traff ballen tverrliggeren.

Og Molde bare fortsatte å kjøre på. Fem minutter etter sendte Chima Chukwu av gårde et sleivspark som gikk i en lei bue mot mål. Ballen så ut til å duppe rett i buret, men Austbø hentet nok en gang frem en feberredning fra øverste hylle og hamret ballen vekk. Det var enkelt og greit helt utrolig at Molde ikke tok ledelsen der.

Det var derfor ikke utfortjent da Elyounoussi satte inn seiersmålet på overtid, og tente gullhåpet ytterligere hos Molde-fansen.