Perry: – Har ikke vurdert å trekke meg

RBK-treneren mener Rosenborg fortsatt kan vinne Tippeligaen.

Per Joar Hansen forstår at fansen er forbannet, men er trygg på at Rosenborg skal snu motgangen med han som sjef.

- Jeg føler meg trygg på at jeg kan være med på å snu dette. Jeg har vært med i mange kriger, og det er ikke første gang jeg er med i en motgangsperiode. Jeg kjenner igjen mekanismene som slår inn i gruppa og har lang erfaring. Jeg er helt sikker på at vi skal snu dette sammen, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Han tar imot TV 2 Sporten på sin egen veranda i Stjørdalen, en drøy halvtime unna Lerkendal. Det er solfylt og Perry klarer å nyte fritiden – tross raseriet fra egne supportere de siste dagene

- Berettiget kritikk

1-3-tap mot Stabæk 16. mai og 1-1 mot Sarpsborg 08 mandag har fått begeret til å koke over for enkelte. Med en kamp mer spilt er Rosenborg allerede seks poeng bak serieleder Molde. Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes er blant dem som krever Perrys avgang.

Ikke helt uventet, for Perry selv.

- Når man ikke vinner fotballkamper i Rosenborg – og sliter med å prestere – da blir det støy. Det må jeg bare regne med. Jeg prøver å tenke på det jeg får gjort noe med, og det er å beskytte spillerne mest mulig og gjennomføre gode treninger. Når det er sagt forstår jeg at supporterne er kritiske og forbannet på meg, sier Perry.

Faktisk mener Perry at store deler av kritikken er berettiget.

- Ja, for vi har ikke levert på det nivået vi ønsker. Det har vært altfor mange ustabile prestasjoner, og da er det jeg som har ansvaret, sier RBK-treneren.

- Har du vurdert å trekke deg?

- Nei, det har jeg ikke gjort. Jeg vet at fotballen så snur ting veldig fort. Det handler om hard jobbing over tid, og det er ofte små marginer som gjør at det snur i kort retning. Jeg har først og fremst hatt fokus på det og å beskytte spillerne i den stormen som har vært nå, sier Rosenborg-treneren.

- Treneren ikke tema
Perry har ikke gitt opp gullet enda – og håper det snur snarest. I Rosenborg er man klare på at 48-åringen skal få sjansen til å snu motvind til medvind.

- Vi er såpass ærlige at vi ikke er fornøyd med det vi har prestert hittil, men vi har fokus på neste kamp i Drammen på lørdag, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

- Har Per Joar Hansen full tillit hos dere?

- Ja, og som sagt har vi fokus på neste kamp og den kommer på lørdag, sier Moe Dyrhaug.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på det sportslige, men presiserer at fansen er viktig for klubben – og at de har lov til å ytre sin mening.

Det samme mener Per Joar Hansen, som kom med et stikk mot Rosenborg-fansen etter 1-1-kampen mot Sarpsborg. 

- Jeg uttalte vel at jeg var forbannet. Det ser jeg i ettertid at kom litt uheldig ut. Jeg vil gjerne presisere at jeg skjønner godt at supporterne piper på meg, og ikke på spillerne. Vi har noen fantastiske fans som følger oss landet rundt, og de skal få lov til å pipe og være misfornøyd med meg, sier Per Joar Hansen.

Tror på forbedring

Selv om det har stormet litt rundt Rosenborg i det siste, sier Rosenborg-treneren at han føler full støtte fra RBK-styret, administrasjonen og fra egen spillerstall.

- Tross turbulente tider og storm fra utsiden, har vi vært flinke til å ha fokus på de oppgavene vi skal løse i det daglige, sier han.

Rosenborg-treneren legger heller ikke skjul på at det er enkelte ting som må løses dersom «Prosjekt Perry» skal lykkes. 

- Vi skulle selvfølgelig vært lenger fram enn det vi er nå. Når det er sagt synes jeg vi tross alt hadde en veldig god sesong i fjor. Vi hadde håpet å bygge videre på det i år – og det skal vi fortsatt. Samtidig skal jeg ikke skylde på noe, men det har vært en del smårusk i troppen i år. Det er ikke en årsak, men en del av bildet. Uansett har vi nok foreløpig fått som fortjent, men vi skal jobbe steinhardt videre for å ta flere trepoengere, sier han.

- Hva konkret må til for å snu det?

-Det er snakk om små marginer, men vi må få orden på forsvarsspillet. Der må vi være mer aggressive og henge bedre sammen som lag når motstanderen har ballen. Det har vært for lite intensitet og vi har ikke vunnet ballen nok til å få kjøre giftige overganger. Samtidig er det ting å gå på i etablert angrep. Vi må spille ballen fortere framover og få flere bevegelser på siste tredjedel, sier Per Joar Hansen.

Tror fortsatt på gull

Helst bør snuoperasjonen starte allerede lørdag. Da venter en tøff kamp mot Strømsgodset i Drammen. Perry frykter ikke at et tap vil hekte Rosenborg av i gullkampen.

- Nei, jeg tror vi har sjans til å ta gullet fortsatt. Jeg er helt sikker på at det kommer til å skje mye rart i den gjenstående perioden av Tippeligaen. Det er tross alt bare spilt ti kamper. Vi er positive og gleder oss til kampen mot Godset, sier han.