ELDST OG BEST: Tim Duncan viste Kevin Durant at Oklahoma City Thunder skal få slite hardt for finaleplassen i NBA denne sesongen. Foto: Soobum Im-USA TODAY Sports
ELDST OG BEST: Tim Duncan viste Kevin Durant at Oklahoma City Thunder skal få slite hardt for finaleplassen i NBA denne sesongen. Foto: Soobum Im-USA TODAY Sports

God, gammel årgang, med et hint av vinnerkultur

San Antonio Spurs knuste Oklahoma City Thunder i den første NBA-semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oklahoma City Thunder hadde planer om å kjøre tempo på et aldrende San Antonio Spurs, og på den måten slite ut gamleguttene fra Texas.

Men planen deres feilet da det var «basketpensjonistene» som sto løpet best ut.

For Spurs er av god, gammel årgang, og har et hint av vinnerkultur. De har vært i fem NBA-finaler de siste 14 årene.

38 år gamle Tim Duncan har vært med på alle fem, og han spilte sin beste sluttspillkamp på lang, lang tid, og dominerte stort i Serge Ibakas fravær.

Savnet Ibaka
Thunders store mann måtte stå over kampen på grunn av en leggskade, og lite tyder på at han er tilbake i semifinaleserien mot Spurs.

Den store spanjolen har tidligere i sesongen vist seg å være ekstremt viktig for Thunder-forsvaret. Og spesielt mot Spurs og Duncan. I de fire kampene lagene møttes i grunnspillet, scoret Spurs i snitt 120,8 poeng per 100 ballkontroller da Ibaka var på benken, mens tallet var 93,0 med Ibaka på banen.

Duncan ble toppscorer for Spurs med 27 poeng da de vant 122-105.

Manu Ginobili er året yngre enn Duncan, og spares mye i grunnspillet. Men når «the going gets tough, Ginobili gets going», og han slo til med 18 poeng.

Leonard frustrerte Durant
Tony Parker har slitt med en strekkskade, men så ikke ut til å være plaget. 14 poeng og 12 assists ble det på den tredje veteranen.

Men den store spilleren var Kawhi Leonard. Offensivt bidro han med 16 poeng. Men det var i forsvar han storspilte.

Kevin Durant ble toppscorer i grunnspillet, og ble kampens toppscorer med 28 poeng. Men han måtte kjempe for hvert eneste poeng mot Leonard. 

Han og Russell Westbrook scoret henholdsvis 28 og 25 poeng. De øvrige tre som startet for City hadde til sammen fem poeng.

Nå må Thunder tilbake på taktikkrommet og finne ut hvordan de skal løse forsvarsspillet uten Ibaka.