«Black Nazi Cabbie» krever å få kjøre taxi med hakekors

Gabriel Diaz (27) mener at han er i sin fulle rett til å hylle Adolf Hitler. Det er ikke arbeidsgiveren enig i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taxisjåfør Gabriel Diaz (27) er blitt suspendert fra jobben sin i New York, etter å ha kjørt rundt i byen med et armbind med et hakekors på seg.

Diaz mener at han er i sin fulle rett til å jobbe armbindet på jobben, men det er New York City Taxi and Limousine Commission uenig i.

27-åringen går hardt ut i amerikansk presse. I videoen over sier han at han ikke er en nazist, men «nasjonalsosialist». 

Diaz, som tviler på at Holocaust fant sted, sier at han må få lov til å bruke ytringsfriheten sin.

– Hvis en muslim kan kjøre drosje med en turban, og hvis en homofil kan gå rundt med et stort regnbueflagg - hvorfor kan ikke jeg kjøre rundt med et nazi-armbind, spør han seg i videoen over.

Etter å ha stilt opp i en rekke intervjuer, går bilder og videoer av Diaz sin seiersgang på nett. Mange latterliggjør 27-åringen, og kaller ham «Black Nazi Cabbie».

Hans mor sier til New York Daily News at sønnen er langt ifra verken nazist eller nasjonalsosialist, «bare ikke riktig i hodet».

Hun beklager og sier at hun tror at sønnen har en psykisk lidelse, og at han må få hjelpen han trenger. 

– Jeg er frisk som en fisk, påstår derimot Gabriel Diaz, og sier at «homofile burde si unnskyld for at de er homofile og åpne om det».

– Homofile burde si unnskyld

Det var forrige uke at New York City Taxi and Limousine Commission suspenderte Diaz i minst 30 dager, takket være armbindet med hakekorset på.

– Ja, han bruker det, men det betyr ikke at han er rasist. Jeg har fortalt ham at det er dumt å bruke det, men da sa han: «Nei, mamma, det er greit». Han er bare uskyldig og naiv, sier hans mor. 

Hun forteller videre at hun frykter at sønnens raljering i amerikansk presse mot jøder, muslimer og homofile, vil få andre til å tro at hele Diaz-familien er terrorister.

Diaz har fått 30 dager på seg til å bestemme seg for om han vil kvitte seg med naziarmbindet og få tilbake jobben. 

Han forteller at han har krav på å få lov til å kjøre rundt med naziarmbindet, men at han kanskje kan droppe det hvis det betyr at han får beholde jobben.