FORSVARER: Jens-Ove Hagen er forsvareren til Eirik Jensen. Han har representert straffeforfulgte politimenn- og kvinner i en årrekke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORSVARER: Jens-Ove Hagen er forsvareren til Eirik Jensen. Han har representert straffeforfulgte politimenn- og kvinner i en årrekke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Forsvareren: – Han har hatt behov for å ha kontanter tilgjengelig

OSLO TINGHUS (TV 2): Ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen varte fengslingsmøtet i over fire timer på grunn av en dommer som var «inspirerende opptatt av å gå saken nærmere etter i sømmene».

Liv Øyen, leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten Øst-Norge, og den korrupsjonssiktede politimannens forsvarer, Jens-Ove Hagen, møtte opp litt før klokken 10.00 i sal 250 i dag.

Litt før klokken 11.00 ble det klart at fengslingsmøtet går for lukkede dører. Dommer Inger Kjersti Dørstad viste blant annet til fare for liv og helse da hun begrunnet avgjørelsen.

Først klokken 14.30 var rettsmøtet over.

– Vi har opplevd en dommer som har vært inspirerende opptatt av å gå saken nærmere etter i sømmene. Hun har stilt kritiske spørsmål om fremdriften og hva man mener konkret foreligger av bevisforspillelsesfare, sier Jens-Ove Hagen til TV 2.

– Det er kommet noe ny dokumentasjon etter siste rettsmøte, men ikke mye etter min oppfatning, sier Hagen. 

Spesialenheten mener mistanken ikke er svekket. 

Jensen ble igjen på cellen

Denne gangen begjærte Spesialenheten kun to ukers varetektsfengsling. Samtidig har de signalisert at de jobber for å være ferdig med etterforskningen som berører bevisforspillelsesfaren i løpet av disse to ukene.

Eirik Jensen, som nekter straffskyld, møtte opp i forrige fengslingsmøte, men valgte denne gangen å bli på cellen.

– Han har sett pressen og publikum i øynene en gang, det er i for seg nok. Det er gjort flere avhør siden forrige gang og det er ikke noe nytt han har behov for å forklare seg om, sa Hagen til TV 2 før rettsmøtet.

– Er dette siste fengslingsmøte for Eirik Jensen?

– Ja, det håper vi at det er. Det er på tide at dette tar slutt og fordi det er gitt signaler fra Spesialenheten om at man nå nærmer seg slutten. Da velger jeg å høre på hva de sier, svarte Hagen.

– Ingenting som bekymrer

Hagen fortalte til TV 2 i forrige uke at Spesialenheten den siste tiden har brakt lite nytt inn i saken. 

– De har saumfart den med alle tenkelige hjelpemidler. Det er fortsatt ingenting der som bekymrer meg som forsvarer. Han har levd et nøkternt liv. Det vises på alle måter. Ingenting tilsier at han har hatt noe mer enn sin arbeidsinntekt, sa Hagen. 

– Fikk tilbakebetalt lån på 30 000 kroner

Eirik Jensen nekter enhver befatning med straffbare handlinger. Men han har erkjent å fått tilbakebetalt et lån 30 000 kroner fra Gjermund Cappelen, narkoforbryteren han er beskyldt for å ha beskyttet.

– Han har hatt en kontantbeholdning, som han har gitt en god forklaring på overfor retten og som etter min oppfatning ikke er mistenkelig i det hele tatt. Han har under sine spesielle omstendigheter hatt behov for å ha et kontantbeløp tilgjengelig, sier Hagen etter rettsmøtet.

– Har han tidligere mottatt penger eller tjenester fra Cappelen?

– Han har forklart at han aldri har mottatt penger fra Cappelen som ikke tåler dagens lys. 

Startet etterforskning i fjor høst

I november startet Asker og Bærum politidistrikt aktiv etterforskning mot det de mente var et narkonettverk i Bærum. Familiefaren Gjermund Cappelen fra Bærum ble satt under telefonovervåking og spaning.

Det tok ikke lang tid før narkoetterforskerne fant kontakten mellom Cappelen og politirådgiveren Eirik Jensen (56) påfallende. I begynnelsen av desember, noen uker senere etter at telefonavlyttingen av Cappelen startet, ble Spesialenheten varslet om Jensen. 

24. februar ble den betrodde polititjenestemannen siktet for grov korrupsjon.