FINALISTENE: Disse skal stå på scenen i finalen i Norske Talenter 23. mai. Foto: TV 2
FINALISTENE: Disse skal stå på scenen i finalen i Norske Talenter 23. mai. Foto: TV 2

Dette er årets ti «Norske Talenter»-finalister

Få oversikten over hvem TV-seerne har stemt fram i årets talentkonkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tusenvis av opptredener og fem krevende semifinaler, har seerne og dommerne sammen bestemt hvilke ti deltakere som er videre til finalen i årets «Norske Talenter».

Se hvilke ti som kjemper om seieren 23. mai nedenfor! 

Angelina – sanger

Angelina Jordan Astar (8) var den første som gikk videre til finalen, med flest seerstemmer i årets første semifinale. 

– Angelina, jeg tror at jeg kan si at jeg elsker deg. Du viser tegn på en sann kunstner. I mitt hjerte har du allerede vunnet, sa en smilende Omer Bhatti etter at hun hadde fremført «Bang Bang».

Viva – kor

Koret Viva Sandnes Kulturskolekor var også populære i den første semifinalen, og hadde nest mest stemmer denne kvelden. 

– Jeg gråt ikke, men det var pur viljestyrke! sa Bjarte Hjelmeland etter deres opptreden

Julie Stokke – sanger

I sesongens andre semifinale var det sanger Julie Stokke (15) som stakk av med flest seerstemmer og plass i finalen. 

– Jeg tror ikke jeg har skjønt det helt. Jeg tror det går noen dager før jeg skjønner at jeg er i finalen, sa en rørt finalist den gang.

Unique Crew – dansegruppe

Videre fra runde to gikk også dansegruppa Juice Crew, som består av Yasin Tatby, Jason P. Belo og Bjørn Fredrik Strøm. 

– Det er originalt, stilsikkert og lekent. Fantastisk moro å se utviklingen dere har hatt. Men husk, «stay in school», sa Bjarte Hjelmeland etter deres opptreden

Daniel Grindeland – danser

Fredag 2. mai var det klart for den tredje semifinalen, som viste seg å bli dansens dag. Etter å ha danset i flammer, gikk Daniel Grindeland (20) ut som kveldens mest populære – og han sikret seg dermed en plass i finalen.

– Det føles helt fantastisk! strålte den glade finalist den gang.

Juice Crew – dansegruppe

Videre fra den tredje semifinalen gikk også Moh Dasoki, Raid Al-Idani, Dejan Karic and Hassan Elahi i dansegruppa Juice Crew. De fortalte at de hadde jobbet hardt for å komme dit de er:

– Vi har trent hver dag. Det er det vi gjør. Jeg husker ikke sist jeg sov godt. Men jeg skal sove godt i kveld! Jeg skal gå og meditere og takke alt, for det er så herlig! Det er fantastisk å stå her og kunne dele gleden sin med så mange fantastiske dansere.

Guilherme «Magicurty» Curty – tryllekunstner

Forrige fredag var det tryllekunstner Guilherme Curty (31) som sjarmerte seg til flest stemmer fra det norske folk. Også dommerne lot seg imponere. 

– Du er fantastisk. Du opprettholder kontakten med oss dommerne, og du har masse sjarm og en teknikk som er helt fantastisk, sa Bjarte Hjelmeland etter opptredenen.

Eirik Sætre Hove – jo-jo-trikser

De som satt klistret til TV-skjermen forrige fredag fikk også se at jo-jo-trikser Eirik Sætre Hove (17) forsvant fra scenen grunnet et epilepsianfall. Han kom tilbake akkurat i tide til å høre at han ble utropt den åttende finalisten i årets konkurranse. 

– Det var deilig! Du glemmer jo helt at du nettopp har hatt et anfall, jeg tenkte ikke over det! sa han til TV 2 etter at kameraene var slått av.

Henrik Fuglem – sanger

I den siste semifinalen var Henrik førstemann til å gå videre til finalen. Det var hans show-fylte versjon av Jackson 5 sin «I Want You Back» som gjorde at Lisa sammenlignet han med Robbie Williams, og seerne sendte han rett videre.

– Når du blir litt eldre, så blir det en Robbie Williams her, sa Lisa.

Cato Alexander Eikeland – rapper
Cato rappet seg videre til finalen, til stor glede for dommerne. Før sending sa han til TV 2 at han han med framføringen vil ta et oppgjør med mobbingen han har opplevd. 

– Det har vært tøft. Det har vært mange flere nedturer enn oppturer. Det har vært familieproblemer i bildet også, uten at jeg vil gå inn i detaljer. Og skolen har heller ikke vært spesielt bra, sa han åpenhjertig.

– Du viser at hevnen kan være søt! Du er en sinnsykt god rapper, sa Mia.