Martin (15) ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen

– Det er litt uvirkelig, sier unggutten.

Strømsgodset var nødt til å vinne for å holde følge med Molde i toppen av Tippeligaen da de tok imot Sarpsborg 08 på Marienlyst fredag.

Og vertene innfridde forventningene til et feststemt hjemmepublikum. Og den som innfridde aller mest i første omgang var Monouir Hamoud.

Hamoud-perle
Etter 25 minutter havnet en Sarpsborg-klarering på foten til venstrebacken som på hel volley banket ballen i det lengste krysset. En nydelig scoring av 29-åringen.

Det meste handlet om Strømsgodset, og like før pause doblet de ledelsen ved Peter Kovacs. Øyvind Storflor fant ungareren som hadde få problemer med å sette inn hjemmelagets andre scoring.

I andre omgang fortsatte Strømsgodset å kjøre kampen, men klarte ikke omsette presset til scoringer før de ble tildelt straffe to minutter før slutt. Den satte Lars Christoffer Vilsvik sikkert i mål.

Ødegaard ble historisk
Og som om det ikke var feststemning på Marienlyst fra før av så sørget 15 år gamle Martin Ødegaard for at det ble det da han på overtid sørget for å bli tidenes yngste målscorer i Tippeligaen etter å ha satt inn hjemmelagets fjerde scoring.

Innbytteren spilte vegg med Øyvind Storflor før han satte ballen vakkert nede ved stolperoten.

Før Ødegaard tok rekorden var det Branns Håkon Lorentzen som hadde den etter at han scoret mot Tromsø i siste serierunde i fjor bare 16 år og 100 dager gammel. Moldes Sander Svendsen er nå nummer tre på listen. Han scoret mot Sarpsborg tidligere i år 16 år og 259 dager gammel. 

KUNNE JUBLE: Martin Ødegaard fikk en drømmeaften på Marienlyst.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KUNNE JUBLE: Martin Ødegaard fikk en drømmeaften på Marienlyst. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Det er utrolig å være med dette laget. Det er litt uvirkelig også, med scoring også. Jeg satte opp en vegg med Øyvind, fikk den tilbake og så klinte jeg bare til, sa unggutten til C More.

–Har utviklingen gått raskere enn du hadde trodd?

– Klart det har gått fortere enn jeg hadde trodd. Men det er utrolig morsomt, og det er bare å nyte det. Når fansen synger navnet mitt så er det for meg bare helt utrolig stort, mente han.

Får skryt
Godset-trener Ronny Deila er full i lovord av unggutten.

– Ja, han har beina godt plantet på bakken. Han er en god fotballspiller, det vet vi. I dag hadde han vel to assist også. Det er moro, mente Deila, som ikke tenker på tabellen for øyeblikket.

 – Vi tenker bare neste kamp og tre poeng. Nå er fokus på neste kamp mot Stabæk, som tok en sterk borteseier mot RBK, poengterte han.

Trøstemål
Gjestene rakk likevel å redusere før sluttsignalet gikk. Claes Phillips Kronberg scoret for bortelaget uten at det la noe demper på festen på Marienlyst.