NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen (56).Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen (56). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Spesialenheten ønsker å slippe Eirik Jensen fri i juni

Spesialenheten tror at de i begynnelsen av juni vil være ferdig med den delen av etterforskningen som krever at polititoppen sitter i varetekt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nåværende fengslingsperiode for den korrupsjonssiktede politioverbetjenten løper ut til uken, 20. mai. Spesialenheten vil nå holde Jensen fengslet i to nye uker.

Alle de foregående fengslingsbegjæringene har vært på fire uker.

Tar forbehold

– Spesialenheten vil begjære to uker refengsling. Vi håper da å være ferdig med de etterforskningsoppgavene som har betydning for bevisforspillelse med mindre det ikke kommer nye momenter som endrer dette. Vi vil fortsatt begjære brev og besøkskontroll, men ikke medieforbud, skriver Spesialenheten ved etterforskningsleder Liv Øyen i en e-post til TV 2.

Etter alt å dømme vil altså Jensen slippe ut av varetekt 3. juni.

Jensen ble siktet for korrupsjon og varetektsfengslet 25. februar. Han har hele veien nektet straffskyld for anklagene om at han skal ha hjulpet et narkonettverk i Bærum mot penger, varer og tjenester.

– Det gjenstår fortsatt et omfattende etterforskningsarbeid med mange vitneavhør og bearbeiding og analyse av informasjon fra avhør og annet materiale, skriver Øyen.

– Går mot løslatelse

– Jeg tolker dette som om at det bærer mot en løslatelse av min klient. Vi mener han bør løslates nå og vil derfor begjære dette i fengslingsmøtet i neste uke, sier Jens-Ove Hagen, Jensens forsvarer.

Hagen mener det ikke lengre er noen bevisforspillelsesfare i saken.

– Han mottok meldingen med blandede følelser. Han mener han burde vært løslatt nå siden det ikke er noe fare for at han skal forspille bevis. Men samtidig ser han nå et lys i tunnelen siden han trolig blir løslatt om to uker, sier Hagen.

Gått gjennom privatøkonomien på nytt

Hagen forteller til TV 2 at Spesialenheten de siste ukene på nytt.

– De har saumfart den med alle tenkelige hjelpemidler. Det er fortsatt ingenting der som bekymrer meg som forsvarer. Han har levd et nøkternt liv. Det vises på alle måter. Ingenting tilsier at han har hatt noe mer enn sin arbeidsinntekt, sier Hagen. 

– Har han blitt konfrontert med konkrete funn?

– Det er ikke noen funn. Jeg vet ikke hva slags funn det skulle være, svarer Hagen.

– Fikk tilbakebetalt lån på 30 000 kroner

Eirik Jensen nekter enhver befatning med straffbare handlinger. Men han har erkjent å fått tilbakebetalt et lån 30 000 kroner fra Gjermund Cappelen, narkoforbryteren han er beskyldt for å ha beskyttet.

– Et tilsvarende beløp har han selv fortalt Spesialenheten om og hvor de kunne finne det i hans bolig. 

– Hva tenker han om det i ettertid?

– Det tror jeg han gjerne skulle vært foruten. Det er klart at det kompliserer bildet, svarer Hagen.