SPARKET: Tottenham-manager Tim Sherwood.
SPARKET: Tottenham-manager Tim Sherwood.

Sherwood ferdig i Tottenham

Tim Sherwood har fått sparken i Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim Sherwood er ferdig i Tottenham. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside

– Vi ansatte Tim midt i sesongen. Han kjente spillerne og klubben. Vi ble enige om en kontrakt på 18 måneder. Vi hadde en klausul om at han kunne forsvinne ved sesongslutt, og den klausulen har vi benyttet oss av, skriver styreformann Daniel Levy.

– På vegne av klubben vil jeg takke Tim for hans innsats i løpet av årene han har vært hos oss. Vi ønsker ham lykke til videre i sin managerkarriere, sier Levy.

Ingen Tottenham-managere i Premier League har hatt høyere seiersprosent enn Sherwood. Under Sherwood vant Tottenham 59 prosent av kampene sine. Sherwood tok over etter Andre Villas-Boas. Portugiseren fikk sparken 16. desember 2013.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre er ikke overrasket over nyheten.

– Det er jeg ikke, for ryktene har gått lenge. Jeg tilhører dem som mener det var helt feil å sparke Villas-Boas. Når de velger å sette Sherwood inn i den jobben, som ikke har trenererfaring fra dette nivået, synes jeg det er dårlig lederskap. Det har ikke noe med Tim Sherwood å gjøre. Det kan godt være han blir en kanongod manager, sier Myhre. 

Tottenham ble nummer seks i Premier League. Avstanden opp til Arsenal på 4. plass var ti poeng. Myhre synes Sherwood har vært et friskt pust. 

– Han er tydeligvis en mann med voldsom selvtillit. Han snakker rett fra levra og har en tilnærming til managerfaget som de færreste i ligaen har. Jeg synes han har levert respektable prestasjoner i serien, men jeg tror han har godt av å starte i en klubb som ikke skal kjempe om topp fire, sier Myhre.