Zucca: – Det er spesielt å ha en sånn spiller

Zuccarellos lagkamerat Martin St. Louis mistet moren for tre dager siden - i natt scoret han på morsdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 3-1 i en strålende hockeykamp. Nå må lagene ut i et sjuende og avgjørende oppgjør natt til onsdag.

Stemningen i Rangers-garderoben etter kampen var preget av lettelse og glede på vegne av Martin St. Louis, som scoret på morsdagen - tre dager etter at moren hans døde av et hjerteinfarkt. 

– På morsdagen, med pappa og søsteren min her - det har vært veldig tøft for hele familien. Å sette den første, det var en spesiell scoring. Vi startet veldig bra, så ble det tøffere etter hvert, men vi forsvarte oss bra. Vi må bare fortsette å tro, sier St. Louis til TV 2.

– Laget unner ham dette

– Han er strålende. En super lagspiller. Det han har gått gjennom de siste dagene med moren sin, og at han er her og stiller opp for laget har gitt oss en ekstrem boost, sier Zuccarello på spørsmål fra TV 2 om lagkameraten. 

– Det er spesielt å ha en sånn spiller, som også har vunnet Stanley Cup, her. Det løfter hele laget at han velger å bruke tida her sammen med oss etter det veldig triste som har skjedd. Jeg tror det var deilig for ham å score det målet, og det unner hele laget han, følger Zucca opp.

50/50 i avgjørende kamp

Nå går Rangers inn i sjuende oppgjør med fornyet selvtillit etter å ha hentet inn 1-3 til 3-3 i kamper. 

– Det var en tøff kamp, mye fram og tilbake. Fem mot fem er vi veldig gode, to gode overtall, to dårlige undertall. Fortjent seier, når vi spiller bra så er vi et godt lag, og nå tar vi med oss det inn i den siste kampen som er helt 50/50, mener Zucca.

På stillinga 2-1 satt Penguins Rangers under press da Zucca satt i utvisningsboksen for en unødvendig takling.

– Det et klart det var deilig å få 3-1 der, men det var fortsatt tøft og vi måtte forsvare oss. Hele laget gjør en kjempejobb. Vi har bra selvtillit etter to seire på rad, og må prøve å komme ut i samme tempo som i dag i den avgjørende matchen.