Zucca-seier i skjebnekamp

New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 3-1 i en strålende hockeykamp. Nå må lagene ut i et sjuende og avgjørende oppgjør natt til onsdag.

Madison Square Garden (TV 2): Det ble fartsfylt og dramatisk da New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 3-1 i den sjette kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet søndag natt. Vertene utlignet dermed til 3-3 i kamper, og får dermed en sjuende og avgjørende kamp i Pittsburgh natt til onsdag.

Mats Zuccarello Aasen spilte ikke opp mot sitt beste og kom ikke på poenglista, men marginene tippet i favør Rangers i kampens viktige øyeblikk, og nordmannen kan se fram til nok en serie som vil avgjøres i sjuende oppgjør.

Rørende åpningsmål

Vertene viste innledningvis at de hadde store ambisjoner om å følge opp den kruttsterke 5-1-seieren i Pittsburgh fredag, der Zuccarello noterte seg for hele tre målgivende pasninger.

De røde og blå gikk i strupen på småskvetne gjester og allerede etter 20 sekunder kunne Derek Stepan kommet fri mot mål, men 23-åringen hektet i dommeren langs vantet og mistet kontrollen over pucken.

Like etter kunne likevel hjemmefansen juble da Martin St. Louis gjorde 1-0. St. Louis har hatt en tøff uke. Torsdag døde den 63 år gamle moren hans brått etter et hjerteinfarkt, fredag var han tilbake på isen for Rangers, og søndag ga han vertene det viktige åpningsmålet med 3:34 på klokka.

Måten veteranen jublet på viste tydelig hvor mye målet betydde for ham og hjemmefansen hyllet 38-åringen i et følelsesladd øyeblikk. På tribunen satt pappa og søster og så hvordan St. Louis ga Rangers en pangstart.

Kompisscoring

Rangers fortsatte bare å storme i angrep hver gang muligheten bød seg, og etter seks minutters spill snappet svenske Carl Hagelin pucken på egen halvdel. Mats Zuccarellos gode kompis forsøkte å slå en pasning på tvers av Penguins-målet, men fikk den i retur.

Da befant Hagelin seg brått alene foran keeper, og der gjorde 25-åringen ingen feil. 2-0 til Rangers og en fantastisk åpning på oppgjøret de måtte vinne.

Vertene presset stjernegalleriet til Pittsburgh, med kaptein Sidney Crosby i spissen, tilbake i banen og dominerte - noe som viste seg i skuddstatistikken som viste 12-2 midtveis i første periode.

Redusering før første pause

Fra midtveis i perioden kom Pittsburgh mer med i kampen, og skuddstatistikken gjorde en helomvending til 14-15.

Derfor var det ikke ufortjent da Brandon Sutters ufarlige skudd traff Anton Stralman like foran Henrik Lundqvist i Rangers-buret. Den uheldige backen kunne ikke forhindre at pucken spratt inn bak den svenske målvakten.

Dermed stod det 2-1 til Rangers etter at de første 20 minuttene var unnagjort. 

Rangers snytt for straffe?

Midtperioden åpnet i et herlig tempo, der spillet bølget fram og tilbake med et lite overtak for vertene. Det var likevel Penguins som fikk periodens første enorme mulighet, da Marcel Goc kom alene med Lundqvist.

Men stjernekeeperen hentet fram en redning fra aller, aller øverste hylle og fikk slått pucken såvidt over mål og Goc trodde knapt det han så. Igjen viste 32-åringen hvor verdifull han er for Rangers.

Like etter kom Chris Kreider fri på motsatt side. I det han skulle fyre av et skudd ble han delvis hektet og dyttet bakfra, dermed flyr Kreider inn i gjestenes målvakt Marc-André Fleury.

Hele Madison Square Garden rope på straffe, men istedenfor ble Kreider dømt for angrep på keeper. Vanskelig å se hvordan han skulle unngått å krasje med Fleury der.

Zucca involvert i 3-1-målet

13 minutter ut i perioden måtte Zuccarello ta to minutter i utvisningsboksen etter en hekting. I overtall satte Penguins vertene under et kraftig press, men tilfeldigheter, en knukket Crosby-kølle og oppofrende spill sørget for at Rangers red av undertallsperioden.

Like etter at hjemmelaget var fulltallig tok Rangers tilbake tomålsledelsen. Zuccarello sendte en pasning til Kevin Klein som fikk avgårde et skudd. Benoit Pouliot var såvidt borti pucken, og etter litt klabb og babb fikk Derick Brassard på heroisk vis kjempet inn 3-1-ledelse fra målgården i kamp med keeper Fleury.

Rett og slett strålende av Brassard, som fikk roet frynsete nerver på tribunen i Madison.

Like før sluttsignalet i midtperioden ble det ampert i Madison Square Garden som involverte en småfrustrert Crosby. Litt knuffing og antydninger til slåssing førte til to tominuttere for Penguins og én for Rangers.

Zucca med kjempesjanse

Rangers innledet dermed den siste perioden med én mann mer på isen, men i kjent stil fortsatte det elendige overtallsspillet. Fem mot fire klønet Rangers det til og Zuccarello så seg nødt til å hekte Kris Letang på vei alene mot Lundqvist.

Umiddelbart etter at nordmannen kom på isen igjen fikk han sin største sjanse i kampen. 26-åringen fikk en fin pasning fra venstre, men alene mot Fleury på kloss hold svir Zucca gigantmuligheten. Den burde Oslo-gutten omsatt i tellende resultat.

På tampen av oppgjøret var Penguins nødt til å ta større sjanser, men Rangers var minst like farlige i andre enden av banen. Små marginer skilte for at Zuccarello fikk notert seg for målgivende.

Pittsburgh tok ut målvakten de siste to minuttene, men det ebbet ut med 3-1 til Rangers, som dermed har fortjent en sjuende kamp i Pittsburgh onsdag. I en serie som har bølget veldig fra kamp til kamp og periode til periode kan alt skje.