Sigrids far: – Vi kan aldri «komme tilbake»

Livet kan aldri bli det samme igjen for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), fortalte jentas far i Borgarting lagmannsrett mandag.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant i august 2012 og ble funnet drept en måned senere. Foto: PRIVAT
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant i august 2012 og ble funnet drept en måned senere. Foto: PRIVAT

– De senere månedene har vi ofte blitt spurt om vi nå er tilbake. Det er et spørsmål det er veldig vanskelig å svare ja på. For man kommer jo ikke tilbake, slik ordet er ment, etter å ha vært igjennom noe sånt. Man lærer seg på en måte å leve med det, sa Tom Schjetne.

Den 39 år gamle mannen som har stått tiltalt i saken, ble fredag funnet å være mannen som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) for snaut to år siden. Samtidig fant juryen i Borgarting lagmannsrett at han var psykotisk på handlingstidspunktet, og at han dermed ikke kan straffes.

Retten behandler mandag tiltaltes sykdomstilstand og behandlingsbehov i forbindelse med reaksjonsfastsettelsen, samt spørsmålet om oppreisning og erstatning til Sigrids foreldre. Sigrids yngre søster fikk i Oslo tingrett avslag på sitt krav om oppreisningserstatning. Dommen er ikke anket på dette punktet, slik at retten nå bare skal behandle foreldrenes krav.

– Det er forferdelig vondt å se hva dette gjør med de andre barna i familien og hvordan besteforeldre og den øvrige familien har tatt dette. Sånn sett er vi nå opptatt av få satt et punktum, sa Schjetne.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2