Kjartansson: – Har aldri scoret et så kjapt mål før

Vidar Örn Kjartansson sendte Vålerenga i ledelsen etter bare 38 sekunder, men Viking kom tilbake og fikk med seg ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Viking 1-1

Vålerenga kunne ikke drømt om en bedre åpning på kampen da Viking gjestet Ullevaal.

Bare 38 sekunder tok det fra dommeren blåste i gang kampen til ballen lå i nettmaskene bak Iven Austbø. 

Et oppspill fra Simen Larsen langs høyrekanten ble stusset videre til en tilsynelatende offsideplassert Vidar Örn Kjartansson. Problemet for Viking var at det var venstreback Kristoffer Haugen som stusset ballen videre, og dermed var det ikke offside.

– Jeg har aldri scoret et så kjapt mål før. Det er ny rekord. Jeg var overrasket over at jeg fikk ballen. Men det var deilig å få det målet, sier han til TV 2.

– Det luktet offside av målet til Kjartansson. Han var i offside når ballen blir spilt opp til backen, og da mener jeg han drar fordel av posisjonen sin. Men kanskje jeg må ta et dommerkurs, sier Indridi Sigurdarsson.

Dermed holder islendingen på scoringssnittet med ett mål per kamp.

– Det er fantastisk å holde statistikken med ett mål per kamp. Jeg blir sur når jeg ikke scorer, så det føles bra. 

Jonevret var sint

Et rystet Viking slet med å spille seg inn i kampen igjen etter dette, og den første halvtimen var det helt klart Vålerenga som var nærmest. Blant annet hadde Rasmus Lindkvist et skudd i tverrliggeren før Kjartansson ble nektet mål nummer to av en redning på streken.

– Jeg må vel innrømme at man kanskje ble litt rød i ansiktet i garderoben i pausen. Jeg var sint. Det er greit å tape en kamp, men den måten vi fremstod på i første omgang var ikke bra, sier Viking-trener, Kjell Jonevret, til TV 2.

 

– Men så er jeg veldig fornøyd med at vi snur kampen i andre omgang. Det er bra, selv om det ut fra den første omgangen kanskje ikke kjennes ut som vi fortjente poeng.

Sigurdarsson straffet VIF

For når man ikke tar vare på sjansene sine i fotball, blir man ofte straffet for det. Bare fem minutter etter hvilen ble Indridi Sigurdarsson spilt fri i boksen. Islendingen brukte venstrefoten og plasserte ballen i motsatt hjørne til 1-1.

– Kjell var virkelig rød i kinnene. Lurer på om han har landet ennå, sier han og kikker bort på sjefen.

– Jeg scoret tre-fire mål i fjor, så målet i år er å score mer. Det var deilig å komme i gang. Kan jo ikke være dårligere enn de andre islendingene.

Gjestene fra Stavanger var langt mer med i kampen etter hvilen og var spillemessig det beste laget. I perioder hadde Vålerenga store problemer med å henge med.

– Jeg er stolt av laget mitt i dag. Vi hadde sjukdom i laget før kampen, og måtte tvinge flere av spillerne til å spille videre i pausen da mange ville bytte, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

Gode sjanser for begge lag

Viking satte inn Jón Dadi Bödvarsson med håp om at han skulle avgjøre, og med fem minutter igjen til full tid holdt han nesten på å gi gjestene seieren. Bödvarsson møtte ballen med hodet og headet like utenfor stolpen. 

Men heller ikke Vålerenga hadde gitt opp håpet om tre poeng. På tampen fikk Daniel Fredheim Holm hodet på et innlegg, men ballen traff tverrliggeren og gikk ut.

Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene, et verst tenkelig resultat dersom man skal prøve å henge med Molde i toppen av tabellen.