Hoderystende keeperspill da LSK tok sin tredje strake seier

André Hansen feilberegnet fullstendig og krasjet med stolpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Lillestrøm 0-2

André Hansen fikk et ublidt møte med stolpen i kampen mot Lillestrøm søndag. Da 11 minutter var spilt fikk gjestene frispark i forholdsvis ufarlig område helt ute på kanten.

Med over 30 meter inn til mål, var det langt fra noen skuddposisjon for Lillestrøms Stian Ringstad.

Venstrebacken svingte ballen inn foran mål, men frisparket gikk over alt og alle - inkludert Hansen i Odd-buret, som forgjeves forsøkte å nå ballen. Det endte ikke godt for Odd-keeperen som i forsøket på å fange ballen faller rett i stolpen bak seg.

– Energiløst

Skaden så veldig stygg ut, og en tydelig bekymret Dag-Eilev Fagermo så Hansen ligge og vri seg i smerte. Hoderystende keeperspill, men ingen hjernerystelse, for 24-åringen kom seg på bena igjen.

Fem minutter før pause måtte Hansen igjen plukke ballen ut av nettet etter at Marius Lundemo satte inn 2-0 og sørget for at den gode hjemmeformen til Odd ble brutt.

– Først og fremst er det svakt. Det er jo helt energiløst og langt under det vi har prestert. Det er første omgang som ødelegger for oss. Vi kan ikke spille en slik.

– Det her er hverdagen. Disse lagene må vi slå dersom vi skal være topp seks, sier Dag-Eilev Fagermo til C More.

Lundemo doblet ledelsen

Mens hjemmeformen til Odd fikk seg en støyt, kan Lillestrøm nå vise til tre strake seiere.

– Vi la en plan og slapp de til veldig få sjanser. Ballinnhavet lot vi de ha. Vi visste hva vi skulle gjøre, og med lojale, hardtarbeidende spillere er mye mulig, sier Lillestrøm-trener, Magnus Haglund, i et intervju med C More.

Odd har hatt sin beste sesongstart siden 2006, og det er mye takket være den formidable hjemmeformen som har gitt tre seiere på tre kamper, men mot Lillestrøm ble det vanskelig.

Med fem minutter igjen til pause fikk de betalt for det da Bjørn Helge Riise fintet seg flott forbi Thomas Grøgaard og skar inn i boksen. Riise forsøkte et innlegg, men en sannsynligvis fremdeles litt groggy Hansen fikk hånden på ballen. Keeperen fikk ikke slått lenger unna enn til elleve meter, og der sto Marius Lundemo klar og bredsidet inn 2-0.

Tredje strake seier

Odd hadde dermed 45 minutter igjen på å snu kampen og redde den gode hjemmeformen, og da 55 minutter var spilt fikk Frode Johnsen tid til å sikte, men Arnold Origi stoppet forsøket.

Ti minutter senere testet Lars-Kristian Eriksen skuddfoten, men ballen traff på feil side av stolpen. 

På tampen fikk Lillestrøm en glimrende mulighet til å gå opp i 3-0. Tommy Høiland, som kom inn fra benken, fikk ballen i god posisjon foran mål, men Hansen var kjapt ute og parerte skuddet unna.

Det bryr nok Lillestrøm seg fint lite om for de vant til slutt 2-0 og sikret seg tre nye poeng.