IKKE TIL MINSK: Mats Zuccarello Aasen.
IKKE TIL MINSK: Mats Zuccarello Aasen.

Bekreftet: Zucca ikke til VM

– Vi var ikke tjent med at han kom ned så seint i mesterskapet, sier landslagssjefen. 

Les alt om ishockey her!

Minsk (TV 2): Jeg forventer at alle med norsk pass sier at «ja, jeg vil spille på det norske landslaget». Det forventer jeg, og det syns jeg er naturlig. Men innimellom er det årsaker som gjør at at det ikke er mulig. I tilfellet med Mats fant vi ut at vi ikke var tjent med at han kom, sier Roy Johansen til TV 2 på spillerhotellet før søndagens oppgjør mot Danmark, etter at Aftenposten først omtalte saken. 

Les også: Ingen VM-avtale for Zuccarello
Les også: Zuccarello ønsker Norge lykke til

– Ønsket hverandre lykke til 
Sent i går kveld tok landslagssjefen en telefon til Zuccarello, og valgte å avgjøre situasjonen en gang for alle. Selv om New York Rangers ryker ut av sluttspillet mot Pittsburgh Penguins natt til mandag, reiser altså ikke Zuccarello til Hviterussland.

– Vi ønsket hverandre lykke til, og vi gleder oss over den suksessen han gjort der borte. Vi har en bra dialog, og fant ut at det var greiest nå å få meldt på alle spillerne her nede og stoppe den diskusjonen om Zuccarello skulle komme ut i turneringen eller ikke, forklarer Johansen. 

Det betyr at også Steffen Thoresen og Nikolai Bryhnisveen nå er påmeldt til mesterskapet. 

– Han står ved en korsvei 
Zuccarello skal som TV 2 tidligere har omtalt ut i kontraktsforhandlinger etter sesongslutt, og skal ha blitt rådet av sine agenter til å prioritere nettopp det fremfor VM-spill. 

– Mener du han burde ha utsatt forhandlingene for å delta i VM?

– Han er i en posisjon der han skal skrive kontrakt, og den vil sannsynligvis vare over flere år. Så det er en korsvei han står ved nå. Vi mener at vi ikke er tjent med at han kommer sent i turneringen, sier landslagssjefen. 

– Men det er jo ingen tvil om at han hadde styrket laget?

– Ja, men han hadde kommet midt i en turnering, med jetlag, og han hadde kommet rett fra et sluttspill. Han hadde kommet litt bakpå fra start, så med den utviklingen som har vært så langt i turneringen, var det en helhetsvurdering som jeg også snakket med Mats om. Vi melder på alle våre spillere nå, også ønsker vi Mats velkommen til å spille landskamper neste år. 

– Ønsket han selv å stille opp hvis situasjonen hadde vært annerledes?

– Mats har en veldig riktig innstilling til landslaget. Han har jo vært med lite på grunn av proffspill i NHL, men har jo alltid sagt til meg at han ønsker å spille på landslaget. Han gleder seg til å være med gutta, så vi regner jo med Mats i årene som kommer. Med eller uten meg. 

Natt til mandag spiller New York Rangers den sjette kampen mot Pittsburgh Penguins. Rangers ligger under 2-3 i kamper.