STORE ORD: Gorm Gunleiksrud skrev den mystiske meldingen i snøen, til sin samboer Johanna. Foto: alpinepassion.com
STORE ORD: Gorm Gunleiksrud skrev den mystiske meldingen i snøen, til sin samboer Johanna. Foto: alpinepassion.com

Gorm (37) skrev kjærlighets-erklæringen med snøskuter

Gorm Gunleiksrud ville benytte seg av det han kaller «et kjempestort, blankt ark».
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortalte lørdag om den spesielle meldingen som var skrevet i snøen i en fjellside på Finnmarksvidda

Forsvarets 330-skvadron hadde oppdaget at en romantiker med snøskuter hadde skrevet «elsker deg». Med snøscooteren som penn hadde noen formulert de magiske små ordene, med en skjønnskrift som står til meget pluss.

Den skyldige meldte seg

Ikke lenge etter at TV 2 publiserte artikkelen, begynte tipsere å angi den skyldige. Etter hvert sendte Gorm Gunleiksrud oss også mail.

– Jeg innrømmer det først som sist. Det var meg som skrev på vidda, skrev han, denne gangen med et tastatur.

Søndag formiddag forteller han mer om stuntet.

ERKLÆRING: Dette bildet imponerte mange, og særlig de som satt om bord i SeaKing- helikopteret. Foto: 330-skvadronen Banak.
ERKLÆRING: Dette bildet imponerte mange, og særlig de som satt om bord i SeaKing- helikopteret. Foto: 330-skvadronen Banak.

– Den fjellsiden står frem som et eneste stort blankt ark. Jeg har vært inne på tanken tidligere å finne på noe der. Nå hadde jeg tid og mulighet, sier Gorm til TV 2.

Han jobber i Forsvaret, og var ute på lovlig skuterkjøring for å forberede rydding etter en vinterøvelse.

Sendte lenke til samboeren

Meldingen skrev han til samboeren Johanna T. Stålnacke. Men han fikk ikke vist meldingen frem før 330-skvadronen og TV 2 kom ham i forkjøpet.

– Jeg reiste opp i en annen fjellside og tok bilder. Dere kom meg i forkjøpet, men 330 hadde fått bedre bilder enn meg, sier Gorm.

Han og samboer Johanna bor i Tromsø. De er ivrige friluftsmennesker, og dokumenterer hobbyen på en egen blogg. Da bildet av Gorms romantiske skutermelding var publisert, sendte han den til Johanna.

– Jeg sendte henne en lenke og sa: «det er et bilde til deg her». Hun skjønte ikke med en gang at det var jeg som hadde laget det, men fattet mistanke etter hvert. Hun ble selvsagt veldig glad, sier han.

GPS-BEVIS: Skjermbildet fra GPS-en til Gorm viser størrelselsforholdet. Det største bokstavene er oppunder hundre meter høye. Foto: Privat
GPS-BEVIS: Skjermbildet fra GPS-en til Gorm viser størrelselsforholdet. Det største bokstavene er oppunder hundre meter høye. Foto: Privat

Skriften i snøen er et resultat av et godt stykke skutermanøvrering. Men med de rette hjelpemidler gikk det fint.

– Jeg kjørte etter GPS. Med de rette innstillingene på GPS er det ikke så vanskelig, sier Gorm.

Han anslår at han brukte mellom fem og ti minutter på å skrive bokstavene, som er opp til hundre meter lange.

– Minne for livet

De få minuttene med arbeid gikk i hvert fall rett hjem hos hovedpersonen.

– Jeg ble kjempeglad. Man kan få blomster og ble meget glad. Men dette er et minne for livet, sier samboer Johanna til TV 2. 

– Jeg skjønte ikke med gang at det var han som hadde gjort det. Men da jeg leste at 330-skvadronen var inne i bildet, mistenkte jeg at det var Gorm som var den hemmelige avsenderen, sier Johanna.

Mye oppmerksomhet

Hun blir lattermild når hun snakker om oppmerksomheten det har skapt, noe hun ikke tror var intensjonen.

– Hvis jeg kjenner Gorm rett tror jeg ikke han ventet dette. Det var vel bare et innfall. Han er full av innfall, svært kreativ og et stort talent på snøskuter. Men det er en spesiell ting å gjøre for sin kjæreste, sier hun.  

Oppdaget ved en tilfeldighet

Det var redningsgruppen som fløy SeaKing-helikopteret over Finnmarksvidda fredag som oppdaget kjærlighetserklæringen, da de var på vei tilbake fra et redningsoppdrag i Tana. 

– Han eller hun som har gjort dette har virkelig lagt sjela si i dette. Det er flott skrevet og vi ble veldig imponerte. Den som har gjort dette har truffet innertier, sa fartøysjef Nils Arne Ro til TV 2 lørdag

– Noen der ute må være vanvittig forelsket! konstaterte 330-mannskapet.

Han er ikke den første som snakker i store ord til kjæresten. Tidligere har vi fortalt om Steinar fra Kråkerøy, som løp opp et frieri til kjæresten med sin GPS

San Fransisco-mannen Murphy Mack svidde av 780 kalorier da han gjorde noe lignende på sykkel.