18-åring sikret Brann-seier med sin første seriescoring

– Det er utrolig deilig, strålte Andreas Vindheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Brann 0-1:

Ungguttene Andreas Vindheim (18) og Kasper Skaanes (19) inntok noen av de mest sentrale rollene da Brann tok sin første borteseier for sesongen med 1-0 over Aalesund i Tippeligaen lørdag.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Aalesund har vanligvis god kontroll når laget tar imot Brann hjemme. Ikke siden 2005 har bergenserne dratt fra byen på Sunnmøre med tre poeng. Men med 95-modellene Kasper Skaanes og Andreas Vindheim i hovedrollene ble det seier på bergenserne i lørdagens eliteseriekamp.

Samarbeid med Skaanes

Etter 37 minutter scoret Vindheim kampens eneste mål. Backen hadde tatt turen opp i banen og startet et perfekt løp gjennom Aalesund-forsvaret. Der ble han pent servert av Skaanes. Deretter brukte han minimalt med touch før han plasserte ballen forbi Sten Grytebust og inn i hjørnet.

– Vi spilte oss veldig fint opp, og jeg fikk en fin ball. Plutselig var jeg alene med keeper og plasserte den i hjørnet. Det er utrolig deilig!, sa matchvinneren til C More, etter å ha fått fortjent hyllest fra tilreisende Brann-supportere.

Det er Vindheims første seriescoring for bergenserne. Backen ble også matchvinner i cupkampen mot Varegg tidligere i vår.

Norling: – Fantastisk

Aalesund maktet ikke skape stort før pause, og Brann-trener Rikard Norling var veldig fornøyd med ledelse til pause.

– Dette var fantastisk. Det føles veldig godt. Det var en stund siden vi vant her også. I første omgang var vi veldig bra, og vi fortjente den ledelsen, sa Norling etter kampslutt.

Seieren var svært viktig for Brann. Ikke bare var det rødtrøyenes første trepoenger på tre kamper, men også klubbens første borteseier i 2014. (©TV 2/NTB)