Her takker Inter-legenden for seg

Tårevått da Javier Zanetti spilte sin siste kamp på Stadio Giuseppe Meazza.

 Inter - Lazio 4-1:

Javier Zanetti har vært en bauta for Inter siden han kom til klubben i 1995. Med over 850 kamper over 19 år og en rekke trofeer er han en av Milano-klubbens levende legender.

Men på lørdag var det slutt. I hvert fall på hjemmebane. 40-åringen akslet nemlig Inter-trøya for siste gang på Stadio Giuseppe Meazza og tok farvel med fansen.

Zanetti ble nyttet inn i det 52. minutt og fikk stående applaus fra et samlet San Siro. Etter kampen ventet det enda mer applaus, men også tårer fra Inter-fansen på tribunen. Også Zanetti selv ble tydelig rørt og måtte tørke tårene vekk fra øyekroken.

Forsvarerens siste opptreden på hjemmebane ble også noe å juble for, ettersom Inter valset over Lazio til en 4-1-seier. 

Veteranens siste sesong hos Inter har likevel ikke inneholdt mye spilletid. En alvorlig ankelskade i fjor gjorde at mange fryktet karrièrens hans var over. Men argentineren kom tilbake i fjor høst og har fått elleve kamper så langt.

Zanetti fikk for øvrig æren av å bære kapteinsbindet en siste gang da han ble byttet inn. Og det var ikke et helt vanlig kapteinsbind. Båndet var gullfarget og hadde påskriften «Zanetti 4 Ever». I tillegg var navnene på alle spillerne han har spilt sammen med i Inter trykket på.

TRIST: En kvinnelig Inter-fan tørker tårene da Javier Zanetti gikk av banen. FOTO: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
TRIST: En kvinnelig Inter-fan tørker tårene da Javier Zanetti gikk av banen. FOTO: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Zanetti har blant annet vunnet fem Serie A-titler, fire italienske cuptrofeer, ett Mesterliga-trofe og én UEFA Cup-tittel.

I tillegg til suksess i Italia hadde også Zanetti en innholdsrik landslagskarriere for Argentina. Med 145 landskamper er han nasjonens mest meritterte landslagsspiller.

Selv om han nå legger fotballskoene på hylla, vil ikke Zanetti forsvinne fra fotballen helt. Etter planen skal 40-åringen gå inn i en rolle som klubbdirektør hos Inter.