Abelone fikk stående applaus

Alt fra fjerde semifinale i «Norske Talenter» finner du her. 

Denne fredagskvelden er det klart for fjerde semifinale i «Norske Talenter». Åtte deltakere står på scenen, og det er TV-seerne som bestemmer hvilke to som går videre til finalen

Mens semifinalen pågår, kan du sende inn dine spørsmål til dommerne Mia Gundersen, Omer Bhatti, Bjarte Hjelmeland og Lisa Tønne.

Danset som Jackson

Førstemann ut i kveld var Dina Matheussen, som danset til Michael Jacksons låt «Billie Jean». Se henne tolke Jacksons dansestil her:

– Jeg liker deg veldig godt, og jeg får lyst til å danse selv når jeg ser på deg. Du er en av de få jentedanserne som jeg synes kler å danse som Michael, sa Omer.

– Jeg gleder meg til å følge deg videre framover. Når du blir enda eldre vil du nok gjøre ting som kun kommer fra deg, og ikke fra Michael, og det blir spennende å følge med på, sa Bjarte.

– Du har en råhet som jeg liker kjempegodt. Bra jobba, sa Lisa. 

– Din største styrke er at du er sikker på det du gjør, og at du tar rommet, sa Mia. 

Trikset med jojo

Eirik Sætre Hove var nestemann ut, og han imponerte dommerne med sin jojo-triksing.

– Du er fantastisk. Du opprettholder kontakten med oss dommerne, og du har masse sjarm og en teknikk som er helt fantastisk, sa Bjarte.

 Jeg synes at jeg så noen dansetrinn der, og jeg ser at du har rytme i kroppen. Jeg vil oppfordre folk til å stemme på deg, for å se hvordan du kan ta dette et hakk videre neste gang, sa Lisa.

 Du har en vilje av stål. Jeg er enig med Lisa og ønsker at folk skal stemme på deg, siden du er et godt eksempel på hard jobbing, sa Mia.

Dans og humor

Danseduoen Funky2, som består av Ole Petter og David, leverte et energifullt dansenummer.

– Jeg synes dere er veldig kreative, og det er kult at dere har lagt til et element med live-musikk. Men det kan bli litt mye tull og tøys, og da mister jeg fokus på dansen, sa Omer.

– For meg blir det ikke for mye komedie. Jeg synes dere er modige som danser med livemusikk, sa Lisa. 

– Jeg synes dere er kjempegode. Det dere leverte i dag var meget bra og originalt, og jeg liker at dere har mye humor, sa Mia. 

Band fra Fredrikstad

Neste artist på scenen var bandet Baskerland. Se guttene fra Fredrikstad spille her:

– Jeg begynte å kjede meg litt. Etter forrige gang hadde jeg så store forventinger til dere, men i dag ble jeg ikke helt imponert, sa Bjarte, som valgte å trykke på X-knappen. 

– Jeg er enig med Bjarte i at jeg hadde høye forventninger til dere. Musikken deres låter fint, men dersom det skal fungere som et liveband, må det enda et hakk opp, sa Lisa.

– For min del synes jeg dette var veldig fint. Jeg liker dere, sa Mia. 

Stående applaus

Nestemann på scenen var rapperen Abelone Melesse. Hun imponerte stort med sin egenskrevne låt, og fikk stående applaus.

– Fantastisk! Jeg håpet at du skulle være veldig god, og det var du, sa Lisa

– For en energi du har. Dette er på et så høyt nivå. Du har musikalitet og levering, du har alt, sa Mia.

– Energien din var virkelig på topp i dag. Jeg liker måten du blander rap og melodi, og det funker som bare det, sa Omer. 

– Honey, you are smokning hot, sa Bjarte. 

Filmmusikk på trekkspill

Så var det klart for trekkspillmusikk i «Norske Talenter», da Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb inntok scenen med sin 16 medlemmer. Se trekkspillklubben spille filmmusikken fra « Pirates of the Caribbean» her:

– Dere er en morsom gjeng, men jeg merket at jeg begynte å kjede meg ganske kjapt. Dessverre er ikke dette nok for meg, sa Omer, som valgte å trykke på X-knappen. 

– Jeg er litt uenig med meg selv. Jeg liker dere veldig godt og dere har et fint trøkk, men så blir det samtidig litt monotont. Det blir liggende litt på det jevne, så det lander aldri helt, sa Lisa. 

– For meg var dette ekte spilleglede. Dere er samspilte og dyktige, og jeg koste meg, sa Mia.

Trylling

Nestemann på scenen var Guilherme Curty, bedre kjent som «Magic Curty». Han viste en liten historie ispedd trylletriks, som handler om å smile til livet. Se han trylle her:

– Jeg synes at du bør går videre, fordi jeg vet at du har så sinnsykt mye å tilby. Du er så vakker, sa Mia. 

– Du kler å stå på scenen, og jeg ser at tryllekunst er din lidenskap. Jeg ønsker å se deg i finalen, så jeg håper virkelig at folk stemmer på deg, sa Omer.

– I dag lager du en liten historie med egentlig ganske små trylleknep, men allikevel kommer talentet ditt fram. Jeg håper at folk ikke blir skuffet over at det var litt mindre trylling, men at det var din poetiske side som kom fram i dag. Du er blant mine favoritter, og jeg vil se deg i finalen, sa Bjarte. 

– Vi trenger deg i finalen, sa Lisa.

BMX-sykling

Kveldens siste artist på scenen var Ola Selsjord, som viste sitt talent som BMX-syklist. Se Ola trikse med sykkelen her:

– Triksene dine er veldig imponerende, sa Lisa.

– Dette krever øving, og jeg synes det er imponerende at du våger. Du er en akrobat på sykkel, og de triksene du driver med her er helt fabelaktig, sa Mia.

– Du er en mester på det du gjør, sa Omer.

Trylling og jojo var favorittene

Til slutt var det jojo-trikseren Eirik og tryllekunstneren Magic Curty som gikk videre til finalen. Se det første intervjuet med vinnerne her!

Eirik og Magic Curty står på scenen igjen under finalesendingen 23. mai, sammen med Angelina Jordan Astar, koret Viva, Julie Stokke, Unique Crew, Daniel Grindeland og Juice Crew

De to siste finalistene bestemmes neste fredag. 

PS: Neste fredag starter «Norske Talenter» 21.40. Sendetidspunktet er endret på grunn av Tippeliga-kamp.