GJØR SOM NORTHUG: Tord Asle Gjerdalen satser privat, men håper å få konkurranse fra Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GJØR SOM NORTHUG: Tord Asle Gjerdalen satser privat, men håper å få konkurranse fra Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

– Jeg håper Petter Northug har lært

Tord Asle Gjerdalen vil ha Petter Northug tilbake.

– Petters (Northug jr.) fyllekjøring er bare veldig dumt. Det er tragisk og fryktelig synd. Nå må han sone sin straff, og så håper vi alle at han kommer tilbake i skisporet. Nesten alle av kollegene jeg har snakket med vil ha Petter Northug jr. tilbake, sier Gjerdalen.

Tord Asle Gjerdalen er mangeårig landslagskollega med Northug jr. Skikongen, som søndag prøvde å stikke av fra politiet etter å ha krasjet sin Audi A7 i autovernet i beruset tilstand, er tilbake i trening etter flere tøffe dager.

Foreløpig har de aktive langrennsløperne valgt å unngå å kommentere episoden, men Gjerdalen håper Northug slår tilbake.

Nå gjør han som Northug jr. Gjerdalen blir lagkamerat med blant andre brødrene Aukland i Team Centric.

Gjerdalen synes det er for tidlig å si om Northugs satsing med eget lag har vært mislykket.

– Sykdom ødela for mye av forsesongen. Selv ikke landslagsleger kan kurere virussykdom, så jeg tror ikke det hadde blitt annerledes om han hadde fortsatt på landslaget.

– Hva taler for at Northug jr. kommer tilbake på sitt beste nivå?

– At han heter Petter Northug jr, svarer Gjerdalen kontant.

Selv er han innstilt på at han skal få et sportslig løft i nye omgivelser.

– Ambisjonene senkes ikke. Målene for vinteren er Tour de Ski og VM i Falun – og selvsagt de store turløpene, sier Gjerdalen.