Superredning hjalp Frankrike til sjokkseier mot OL-mesteren

Canada måtte gi tapt i sin første VM-kamp.

I den førte kampen i Norges pulje ble det en svært overraskende 3-2 seier til Frankrike over Canada. Det sto 2-2 etter full tid og forlegning, men franskmennene avgjorde på straffer.

Cristobal Huet storspilte i det franske målet, og sto for redninger av aller ypperste merke.

Se Huets superredning over!

Stephane da Costa sendte Frankrike i ledelsen mot slutten av første periode, men Brayden Schenn utlignet like etter.

Den andre perioden endte målløs, og da Canada tok ledelsen ved Erik Gudbranson da det gjenstod i underkant av ti minutter trodde de fleste at det ville gå veien for favorittene.

Straffet Canada

Da Costa ville det annerledes, og med sju minutter og 25 sekunder igjen sørget han for 2-2.

Det stod seg ut forlengingen, og da det skulle avgjøres på straffeslag var det Frankrike som kunne juble.

Canada bommet tre ganger og Frankrike to, før Pierre-Edouard Bellemara sørget for sjokkseier da han satte den sjette straffen i kampen.

Russland leverte
Russland skuffet under OL i Sotsji i februar, men fikk en pangstart på ishockey-VM i Hviterussland med 5-0 seier over Sveits i den første gruppekampen.

Sveitserne sikret seg overraskende sølvet i VM-turneringen i fjor, men mot russerne fredag virket ikke Sveits å være noe lag som kan blande seg i medaljekampen.

Russland tok ledelsen etter bare 13 sekunder ved Sergej Plotnikov, og etter at den første perioden var over sto det 3-0 til russerne. Da var kampen langt på vei avgjort. De russiske bjørnene scoret ytterligere en gang i både annen- og tredje periode.

Sveitserne kom litt bedre med i kampen i de to siste periodene etter å ha ristet av seg sjokket fra første periode, men Russland var det klart beste laget, og det virket som om russerne virkelig hadde bestemt seg for å revansjere den skuffende innsatsen fra OL på hjemmebane.