Mediebransjen i Bergen flytter sammen

I dag skrives det mediehistorie i Bergen. TV 2, NRK, grafikkselskapet Vizrt, Bergens Tidende, Bergensavisen og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen flytter i 2017 sammen i MediaCity Bergen. Prosjektet er unikt i Norden.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Pressemelding 9. mai 2014 fra TV 2, NRK, Vizrt, Bergens Tidende, Universitetet i Bergen og Bergensavisen       

I går ettermiddag vedtok styret i TV 2, som den siste av de seks aktørene, å flytte til MediaCity Bergen (MCB) i Lars Hilles gate 30 i Bergen sentrum. Dermed var det klart at prosjektet som mediebransjen i Bergen har jobbet med i tre år nå blir en realitet. Fra mai 2017 blir MCB arbeidsplass for minst 1200 mediefolk og studenter. Byggearbeidene starter allerede tidlig neste år.

Styrker mediemiljøet
- TV 2 er stolt av å være initiativtaker til MediaCity Bergen. Dette prosjektet er helt unikt i Norden, og vil styrke det allerede sterke mediemiljøet i Bergen. Flytting til nye og mer fleksible lokaler, skreddersydd for tv-virksomhet, er dessuten viktig for at TV 2 skal kunne utvikle seg videre med hovedkontor i Bergen, sier TV 2-sjef Alf Hildrum. 

- Dette er et stort skritt for Bergens Tidende, og et gigantisk løft for mediebyen Bergen. Norske aviser går inn i en avgjørende periode av den digitale medierevolusjonen. MediaCity Bergen gir BT det aller beste utgangspunkt for å utvikle fremtidens journalistikk, sier Gard Steiro, sjefredaktør i Bergens Tidende.

- NRK Hordaland ser fram til å være med på å skape en ny "Norsk attraksjon" i Bergen. I MediaCity Bergen skal vi skape et innovativt utviklingsmiljø som blir lagt merke til både lokalt, nasjonalt og utenfor landets grenser. Sammen er vi sterkere enn hver for oss, sier regionredaktør Unni Arnøy i NRK Hordaland.

Størst i Bergen sentrum
MediaCity Bergen blir med sine 45 000 kvadratmeter det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum. Entra OPF Utvikling, et datterselskap av Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring, står for utbyggingen og eier bygget.

MCB, som er tegnet av MAD Arkitekter, får en helt unik, interaktiv mediefasade mot Lars Hilles gate. Innenfor mediefasaden etableres det et stort atrium som blir storstue for mediebransjen i Bergen. Det er også planlagt felles møteromssenter og et kontorhotell skreddersydd for etablering av nye bedrifter. I tillegg skal leietakerne samarbeide om tekniske løsninger, datahall og en rekke felles driftstjenester som skaper synergi. Bygget får flere spisesteder som vil være åpne for alle. Dermed blir MCB også en møteplass mellom mediebransjen og lesere, lyttere og seere.

Vizrt er i dag verdens største leverandør av tv-grafikk, og flytter nå sitt hovedkontor til MCB.

- Om Vizrt skal fortsette å være verdensledende, er tett kontakt med kundene helt essensielt. I MediaCity Bergen får vi tilgang til høy kompetanse fra tv-, avis- og forskningsmiljøer, og kan utvikle framtidens verktøy sammen med kundene, sier visepresident Fredrik Gunnestad i Vizrt.

Nærhet til teknologimiljøer som Vizrt er blant annet viktig for Bergensavisen.

- Bedre lokaler til en lavere kostnad, og store muligheter for teknologisk og innholdsmessig innovasjon skal gjøre BA til en offensiv digital nyhetsaktør og en attraktiv arbeidsplass, sier sjefredaktør Anders Nyland i BA.

Storsatsing fra UiB
Universitetet i Bergen (UiB) var den første TV 2 gikk i dialog med om MCB-prosjektet. UiB gikk sterkt inn i prosjektet, og satser stort når de nå flytter sin medieutdanning til MediaCity Bergen. UiB og TV 2 skal blant annet ha et tett studiosamarbeid, til glede for de 220 studentene.

- UiB skal etablere en internasjonalt attraktiv medieutdanning med studieløp fra bachelor- til masternivå. Det skal legges til rette for fremragende forskning på digitale medier. Her vil studenter, forskere, journalister og teknologer være helt i forkant av utviklingen innen digital journalistikk, tv-produksjon og medieteknologi. MCB vil føre til en rekke innovasjoner og nyskaping i møte mellom bransjen og universitetet, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.

Praktisk informasjon:
På pressekonferansen var følgende til stede: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (NRK), sjefredaktør og adm. dir. Alf Hildrum (TV 2), rektor Dag Rune Olsen (Universitetet i Bergen), sjefredaktør Gard Steiro (Bergens Tidende), sjefredaktør Anders Nyland (Bergensavisen), visepresident Fredrik Gunnestad (Vizrt) og administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen (Entra Eiendom).

Mer informasjon om bygget:
Entra Eiendoms pressemelding, som inneholder ytterligere faktaopplysninger om eiendomsprosjektet MCB, er tilgjengelig på www.entra.no   

    

    

 

  

 

 

Mer innhold fra TV 2