ENGASJERT: TIrsdag kveld la førstedame Michelle Obama ut dette bildet på sin twitterkonto. Under skrev hun at deres bønner går til de savnede Nigerianske jentene.
ENGASJERT: TIrsdag kveld la førstedame Michelle Obama ut dette bildet på sin twitterkonto. Under skrev hun at deres bønner går til de savnede Nigerianske jentene.

Verden raser mot Nigeria-terroristene

En hel verden har engasjert seg i kampen for å få skolejentene som ble bortført i Nigeria hjem igjen. USAs førstedame Michelle Obama støtter kampanjen #BringBackOurGirls.

Kidnappingen av nærmere 300 skolejenter i Nigeria for tre uker siden har skapt enormt engasjement verden over. 

I natt la førstedame Michelle Obama ut et bilde av seg selv der hun holder en plakat med hasjtaggen. Sammen med bildet har hun lagt ut følgende melding: «Våre bønner går til de savnede jentene og deres familier. Det er på tide å #BringBackOurGirls.»

Også Hillary Clinton og rapper Chris Brown har postet meldinger med taggen, som nå har blitt twitret over 1,5 millioner ganger. Blant andre kjendiser som støtter kampanjen finner vi supermodell Alexa Chung og artist Mary J. Blidge. 

Malala Yousafzai: – De er mine søstre

Malala Yousafzai ble kjent for en hel verden da hun ble skutt i hodet og nakken av medlemmer av Taliban.

På twitterkontoen @malalafund er profilbildet for øyeblikket et bilde av Yousafzai som holder opp en plakat der det står #BringBackOurGirls.

I et intervju med CNN sier Youfszai at hun ser på de nigerianske jentene som sine søstre, og at verden ikke må tie om kidnappingene.

– Vi er nødt til å ta et standpunkt. Hvis vi tier om dette, vil det spre seg, sier hun. 

Kan være begynnelsen på slutten for terror

World Economic Forum holder i disse dager møte i Nigerias hovedstad Abuja. Der ble det i dag holdt ett minutts stillhet for jentene. 

Nigerias president, Goodluck Jonathan, mener de over 1.000 deltakerne bidrar med moralsk støtte til Nigeria.

– Hvis dere hadde nektet å komme på grunn av frykt, hadde terroristene jublet, sier han ifølge NTB.

Presidenten tror kidnappingen av jentene kan bli et ventepunkt i kampen mot Boko Haram.

– Jeg tror bortføringen av jentene blir begynnelsen på slutten for terror i Nigeria, sa presidenten under møtet til Verden økonomiske forum om Afrika i Abuja torsdag.

Han benyttet også anledningen til å takke USA, Frankrike og Kina, som alle har tilbudt seg å bidra med eksperter og praktisk hjelp i arbeidet med å redde jentene. 

Truet med å selge jentene

Jentene ble bortført fra en skole i byen Chibok nordøst i landet 14. april. Denne uken ble ytterligere åtte jenter bortført i det samme området.

Bortføringene fikk stor oppmerksomhet i vestlige medier etter at Boko Harams leder truet med å selge jentene som slaver.

Nigeriansk politi lovet onsdag en dusør på nær 1,8 millioner kroner for opplysninger som kan føre til at skolejentene blir reddet fra den ekstremistiske gruppen.