MÅ BLI I NICE: Maxim Iglinskij, som vant Liege-Bastogne-Liege i 2012, fikk ikke visum til Storbritannia.
MÅ BLI I NICE: Maxim Iglinskij, som vant Liege-Bastogne-Liege i 2012, fikk ikke visum til Storbritannia.

Astana-ryttere må droppe Giro d'Italia etter visumnekt

Flere ryttere sliter med å få visum til starten i Belfast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er det klart for første etappe av Giro d'Italia. Treukersrittet starter i Belfast, noe som har skapt problemer for en rekke ryttere i feltet. Å få visum til Storbritannia er nemlig ikke gjort i en håndvending.

Det har Astana-duoen Maxim Iglinskij og Alexei Lutsenko fått erfare. Iglinskij og Lutsenko leverte inn passene sine på den britiske ambassaden i Paris 17. april.  

– De fikk ikke svar på to uker, og de fikk heller ikke passene sine tilbake. Det gjør at vi må utelate dem fra laget og la dem være igjen i Nice, sier Alexander Vinokourov i en pressemelding.

Borut Bozic og Janez Brajkovic erstatter de to kasakhstanerne.

Det er ikke bare Astana som har hatt trøbbel med britiske immigrasjonsmyndigheter. Tinkoff-Saxo-rytterne Nikolay Trusov, Ivan Rovny og Edward Beltran sliter også med å rekke fredagens start. Nå har Rovny og Beltran fått klarsignal, mens Trusov må holde seg hjemme. Han erstattes av Jay McCarthy.

En som definitivt stiller på startestreken i Belfast er Michael Rodgers. Rodgers testet positivt for Clenbuterol under Japan Cup i oktober i fjor, men ble nylig frikjent. UCI mente at det var en signifikant sannsynlighet for at Rodgers fikk i seg det forbudte stoffet via kinesisk kjøtt.  

Edvald Boasson Hagen er den eneste norske rytteren som deltar i Giroen. Han er tiltenkt en fri rolle i Sky-laget. Opprinnelig skulle Peter Kennaugh fungere som kaptein i Richie Portes fravær, men Kennaugh ble syk og måtte trekke seg fra rittet.