– Han har en tendens til å slå meg og ikke respektere min autoritet

Anish Giri blir den tiende og siste deltakeren i Norway Chess.

Verdens sjakkelite samles i Stavanger 2. – 13. juni for Norway Chess, superturneringen som arrangeres for andre gang.

Se Norway Chess på TV 2 Sportskanalen og tv2.no!

Ti spillere deltar. Ni spillere hadde fått klarsignal før i dag. De ni er Magnus Carlsen, Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Alexander Grisjuk, Sergey Karjakin, Peter Svidler og Simen Agdestein.

I dag ble den tiende spilleren presentert. Det er 19 år gamle Anish Giri fra Nederland. Han er ranket som nummer 17 i verden og har en positiv score mot Carlsen.

– Det kan ikke jeg huske, humrer Carlsen. 

– Jeg visste ikke hvem som kom til å bli den 10. spilleren. Jeg er litt skuffet. Giri er en god spiller og hyggelig fyr, men han har en tendens til å slå meg og ikke respektere min autoritet, sier Carlsen, som samtidig roser sin yngre rival. 

– Han er en god sjakkspiller. Han er godt forberedt. Det er en fordel for ham at han ikke har respekt for autoriteter. Han har veldig høy selvtillit, noen ganger med rette og noen ganger ikke, sier Carlsen. 

En som glimrer med sitt fravær er Vishy Anand. 

– Han har sikkert sine gode grunner til ikke å stille. Han er en jeg gjerne vil møte i turneringer, men det er ni andre gode spillere her, sier Carlsen. 

Unibet er hovedsponsor for Norway Chess.

– Det er vi veldige glade for. Det betyr at vi er i stand til å gjennomføre en veldig bra turnering, sier Kjell Madland i Norway Chess.

Siden utenlandske spillselskaper ikke har lov til å markedsføre seg i Norge, har Unibet valgt en grønn sponsorlogo med påskriften "NO LOGO".