DOMMERAVHØR: Politiet vil arrangere dommeravhør i løpet av denne uken, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug. Foto: Marius Staveli / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix
DOMMERAVHØR: Politiet vil arrangere dommeravhør i løpet av denne uken, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug. Foto: Marius Staveli / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Vil avhøre barna til savnede Agnes Elisabeth Müller

STAVANGER (TV 2): Politiet jobber med å få til et dommeravhør av de to barna til Agnes Elisabeth Müller og hennes drapssiktede ektemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag har Agnes Elisabeth Müller vært savnet i tre uker. Barna har ennå ikke vært i dommeravhør.

– Det har vært naturlig å vente, men vi forsøker vi å få til et dommeravhør nå i løpet av denne uken, sier Kristin Nord-Varhaug som er politiinspektør ved Rogaland politidistrikt.

Tidsfrist onsdag

– Vi har tatt kontakt med Jæren tingrett for å få et tidspunkt og vi håper å få det til denne uken, men hvis ikke tar vi det ved første anledning, sier hun.

– Tidsfristen fra anmeldelse til avhør av barn er 14 dager – førstkommende mandag er det to uker siden faren ble siktet, rekker dere et avhør innen denne fristen?

– Vi setter alt inn på å få til det, svarer Nord-Varhaug.

– Hvorfor har ikke disse to barna fått en bistandsadvokat?

– Det er naturlig å oppnevne en bistandsadvokat i forbindelse med et dommeravhør, så det vil komme automatisk når avhørsdatoen er satt. I tillegg vil det være en setteverge som oppnevnes. Disse to tingene prioriterer vi sterkt nå, svarer Nord-Varhaug.

Henter opp funn fra søndag

Politiet satte tirsdag i gang arbeidet med opphenting av funnet i Dørvika. Med slepekamera fant politiet noe som kan være et innpakket menneske, på 70 meters dyp. 

Ut fra formen på gjenstanden mener politiet at det kan være et menneske som ligger innpakket. De pårørende til savnede Agnes Elisabeth Müller er varslet om funnet.

Til TV 2 sier politiinspektør Nord-Varhaug at utfordringen er å løfte funnet opp uten å gjøre skade. 

– Utfordringen er å løfte dette helt og godt opp slik at vi kan ta gjennomgangen av dette på en sikker og god måte, sier hun.