Drapsiktet ektemann avbrøt avhør etter konfrontasjon om funn

STAVANGER/OSLO (TV 2): Den drapssiktede ektemannen til savnede Agnes Elisabeth Müller ba om pause i avhøret da han ble konfrontert om funnet i Dørvika. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drapssiktede ektemannen har tirsdag vært i avhør hos politiet. Hans forsvarer, Ørjan Eskeland, sier til TV 2 at hans klient fortsatt stiller seg uforstående til siktelsen.

Mannen har i dag blitt konfrontert med at politiet har funnet det som er forenelig med en menneskekropp i Dørvika. 

– Det jeg kan si er at da opplysningen ble gitt til ham, ble vi enige om å ta en pause i avhøret. Under den pausen ble vi enige om at vi ikke skulle fortsette avhøret i dag. 

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvorfor de valgte å avbryte avhøret, men sier det er naturlig da opplysningen ble gitt. 

Ikke nærmere motiv

Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug ønsker ikke å kommentere om de har tekniske spor som knytter den drapssiktede 34-åringen til Dørvika i Lysefjorden. 

– Det kan vi ikke gå inn på i dette stadiet, sier Nord-Varhaug. 

Hun forteller at de ikke er noe nærmere et eventuelt motiv enn de har vært tidligere i saken. 

– Det er sentralt i saken å få avklart forholdet hans til Agnes. 

Ser ut som innpakket kropp

Gjenstanden ble like før klokken 15.30 hentet opp i en båt av politiet.

– Det jeg kan bekrefte nå er at vi har tatt opp en gjenstand som ser ut som en innpakket kropp. Vi har óg tatt opp en gummibåt sammen med denne gjenstanden, sier politiets innsatsleder på stedet, Ståle Østerhus, til TV 2. 

Gjenstanden var pakket inn i en presenning og fraktes nå til patologisk avdeling ved Stavanger Universitetssykehus for videre undersøkelser. Presenningen ble ikke åpnet på stedet. Like før hentet de opp en gummibåt, som lå rundt presenningen.  

Avventer videre søk

Østerhus forteller at det ikke er andre savnede i området, men at de foreløpig ikke kan bekrefte at det er savnede Agnes Elisabeth Müller som er funnet. 

Politiet sier at de foreløpig ikke leter videre etter den savnede 36-åringen.

– Vi vil få konstatert hva dette er før vi begynner med nye leteaksjoner. Nå skal vi finne ut av hva dette funnet innebærer.

– Heldige som fant det

Gjenstanden ble funnet etter et søk på fire timer i Lysefjorden søndag. Ifølge politiinspektør Nord-Varhaug var det på bakgrunn av informasjon i saken som gjorde det naturlig å søke i Dørvika. 

– Vi var heldige som fant dette her, det kunne ha vært på et mye dypere område enn det var.

Hun presiserer at den innpakkede gjenstanden ikke er åpnet, og ber om tålmodighet.