MINIUBÅT I VANNET: Operatørene av ROV-enheten er på plass i Dørvika i Lysefjorden. Foto: Trond Solvang/TV 2
MINIUBÅT I VANNET: Operatørene av ROV-enheten er på plass i Dørvika i Lysefjorden. Foto: Trond Solvang/TV 2

Agnes-saken: Funnet er hentet opp av politiet

FORSAND/BERGEN (TV 2): Politiet sier gjenstanden, som ble funnet sammen med en gummibåt, ser ut som en innpakket menneskekropp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjenstanden ble like før klokken 15.30 hentet opp i en båt av politiet.

GUMMIBÅT: Rundt den menneskelignende gjenstanden som var pakket inn i en presenning, fant politiet en gummibåt. (Foto: TV 2)
GUMMIBÅT: Rundt den menneskelignende gjenstanden som var pakket inn i en presenning, fant politiet en gummibåt. (Foto: TV 2)

– Det jeg kan bekrefte nå er at vi har tatt opp en gjenstand som ser ut som en innpakket kropp. Vi har óg tatt opp en gummibåt sammen med denne gjenstanden, sier politiets innsatsleder på stedet, Ståle Østerhus, til TV 2. 

Avventer videre søk etter Agnes

Gjenstanden var pakket inn i en presenning og fraktes nå til patologisk avdeling ved Stavanger Universitetssykehus for videre undersøkelser. Presenningen ble ikke åpnet på stedet. Like før hentet de opp en gummibåt, som lå rundt presenningen.  

Østerhus forteller at det ikke er andre savnede i området, men at de foreløpig ikke kan bekrefte at det er savnede Agnes Elisabeth Müller som er funnet. 

Politiet sier at de foreløpig ikke leter videre etter den savnede 36-åringen.

– Vi vil få konstatert hva dette er før vi begynner med nye leteaksjoner. Nå skal vi finne ut av hva dette funnet innebærer. 

Tok pause i avhør etter konfrontasjon

Den drapssiktede ektemannen til Agnes har tirsdag vært i avhør hos politiet. Hans forsvarer, Ørjan Eskeland, sier til TV 2 at hans klient fortsatt stiller seg uforstående til siktelsen. 

Mannen har i dag blitt konfrontert med at politiet har funnet det som er forenelig med en menneskekropp i Dørvika. 

– Det jeg kan si er at da opplysningen ble gitt til ham, ble vi enige om å ta en pause i avhøret. Under den pausen ble vi enige om at vi ikke skulle fortsette avhøret i dag. 

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvorfor de valgte å avbryte avhøret, men sier det er naturlig da opplysningen ble gitt. 

70 meters dyp

Mandag kunngjorde politiet på en pressekonferanse at de hadde funnet en innpakket gjenstand på 70 meters dyp i Lysefjorden.

Ut fra formen på gjenstanden mener politiet at det kan være et menneske som ligger innpakket. De pårørende til savnede Agnes Elisabeth Müller er varslet om funnet.

Tirsdag i halv elleve-tiden startet arbeidet med å heve funnet, etter at båten med mannskapet som frakter og styrer den fjernstyrte undervannsfarkosten, er på plass utenfor Dørvika.

I første omgang skal området rundt funnet filmes og kartlegges.

– Vi påpeker at det ennå kan ta lang tid før man er i gang med hevearbeidet. Det er også uvisst hvor lang tid selve hevearbeidet vil ta, og at det kan ta ytterligere tid før man får bekreftet innholdet i funnet, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i en pressemelding.

Utfordrende arbeid

Til TV 2 sier Nord-Varhaug at utfordringen er å løfte funnet opp uten å gjøre skade. 

– Utfordringen er å løfte dette helt og godt opp slik at vi kan ta gjennomgangen av dette på en sikker og god måte, sier hun.

Lysefjorden er flere kilometer lang, og svært dyp. Funnet søndag ble gjort etter fire timers søk med slepekamera. 

– Hvis det skulle vise seg å være et gjennombrudd, har vi vært heldige, sier Nord-Varhaug.

Hun vil ikke kommentere hvorfor politiet bestemte seg for å søke i Dørvika.  

– Det er for tidlig å komme inn på dette nå, men det er tekniske vurderinger, analyser og motstridende vitneforklaringer som gjør at det fortsatt er skjellig grunn til mistanke, sier politiinspektøren.

Funnet med undervannskamera

Funnet ble gjort søndag. Den drapssiktede ektemannen blir trolig konfrontert med funnet når han tirsdag skal avhøres videre.

– Det var innsatsleder Ståle Østerhus og Norsk Folkehjelps slepekamera som gjorde funnet, som ligger på rundt 70 meters dyp. Funnet er interessant, men vi må presisere at vi ikke vet hva det er for noe, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Hun vil ikke si hvilket materiale som er brukt til å pakke inn gjenstanden. 

Forsvant onsdag i påsken

36 år gamle Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet etter at hun forsvant onsdag 16. april. Hun ble sist sett på Oanes ferjekai i Forsand kommune i Rogaland. 

Saken ble først behandlet som en savnet-sak, men Müllers ektemann ble senere siktet for forsettlig drap. Han nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Politiet og mannskaper fra Norsk Folkehjelp har lett med hunder både på ferjekaia og i området rundt boligen hennes.