TUR: Her er Petter Northug poker-NM i Riga i 2011. Nå har Vi Menn bestemt at sommerens tur skal skje uten ham. Foto: Tore Meek / Scanpix
TUR: Her er Petter Northug poker-NM i Riga i 2011. Nå har Vi Menn bestemt at sommerens tur skal skje uten ham. Foto: Tore Meek / Scanpix

Northug får ikke være med Vi Menn på poker-tur til Las Vegas

Mandag bestemte ledelsen i Vi Menn at Petter Northug ikke skal være med på poker-tur til Las Vegas. 

Søndag ble det kjent at Northug jr. var involvert i en trafikkulykke, hvor han innrømmet å ha kjørt med promille. 

De siste tre årene har Vi Menn dratt på pokerturnering med Petter Northug jr., og etter planen skulle turen til Las Vegas også gjennomføres denne sommeren. 

Les alt om Northug-saken her. 

Ingen Vegas-tur på Northug

Nå har Vi Menn bestemt at Petter Northug jr. ikke skal være med til Las Vegas. 

– Vi har bestemt at Petter ikke skal være med på turen til Las Vegas, sier redaktør i Vi Menn og assisterende direktør i Egmont, Alexander Øystå til TV 2.

Beslutningen ble tatt mandag, etter samtaler med Northug og hans management. 

– Petter forstår at det ville være umusikalsk å sparke avgårde på guttetur etter dette, sier Øystå. 

Vi Menn forteller til TV 2 at de fortsatt vil være sponsor av skiløperen. 

– Vi Menn kommer til å stå ved Northugs side, og vil fortsatt være hans sponsor. Det er bestemt ved møter fra i dag tidlig. Vi forlater han ikke i en slik vanskelig situasjon, sier Øystå. 

Han ønsker ikke å kommentere om sponsoravtalen har endret seg etter hendelsen søndag. 

– Stor skuffelse

Ifølge redaktøren i Vi Menn kom beskjeden om Northugs involvering i en ulykke som en stor overraskelse. 

– Dette har vært en veldig stor skuffelse og overraskelse. Jeg hadde ikke trodd dette om Petter. Han har levert så mye bra og vi har hatt et godt forhold til ham hele veien, forteller redaktøren. 

Bladet har løpende kontakt med Northug og hans manager. 

Det var planlagt at den russiske skistjernen Alexander Legkov også skulle være med til Las Vegas, sammen med Northug. Vi Menn har hatt en konkurranse hvor premien har vært en guttetur for tre til Vegas sammen med nettopp Northug, Legkov og Vi Menn. 

Konkurransen gikk ut på å lage det beste slagordet med inngangen «Ekte menn ...». Ifølge Øystå fortsetter konkurransen som planlagt, men uten Petter Northug. 

Ved en eventuell innreise til USA må personer som er dømt for noe kriminelt i Norge, med unntak av mindre alvorlige trafikkforseelser, søke om visum før innreise. Ifølge den Amerikanske ambassaden i Oslo behandles slike søknader individuelt, og de vil ikke kommentere hvilke konsekvenser promillekjøring kan få for en slik søknad. 

Venter med avgjørelse

Coop Norge er Northugs største sponsor. De har ikke tatt stilling til om lovbruddet vil få konsekvenser for samarbeidet. 

– Vi vil snakke ordentlig med Petter og teamet rundt ham før vi tar noen beslutning, sier informasjonsdirektør Kristin Paus til TV 2. 

Sponsoren er opptatt av Petter som menneske, og ikke bare som skiløper. 

– Vi er veldig opptatt av Petter som menneske. At dette er veldig tungt og trist for ham, sier Paus.