I TRØBBEL: Petter Northug jr., her fotografert under OL i Sotsji. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I TRØBBEL: Petter Northug jr., her fotografert under OL i Sotsji. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tilbyr Northug hjelp av Olympiatoppens kriseteam

– Det viktigste er å ivareta Petter oppi det hele, sier generalsekretær Inge Andersen.

Petter Northugs innrømmelse av promillekjøring etter bilulykken natt til søndag har rystet et samlet Idretts-Norge. 

Skistjernen risikerer både fengselsstraff og å miste sine lukrative sponsoravtaler.

Les alt om Northug-saken her. 

TILBYR KRISEHJELP: Generalsekretær Inge Andersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILBYR KRISEHJELP: Generalsekretær Inge Andersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skiforbundet sendte ut følgende pressemelding etter hendelsen:

«Norges Skiforbund er informert om ulykken i Trondheim og at Petter Northug har innrømmet å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.  

NSF beklager det som har skjedd på det sterkeste. Dette er en alvorlig sak for Petter Northug og for hele ski-Norge.»

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund stiller seg bak Skiforbundets pressemelding og fremhever at han først og fremst syns dette er trist for Petter Northug.

– Det aller viktigste er å ivareta Petter opp i det hele. At norsk idrett samlet med Skiforbundet og Olympiatoppen tar vare på Petter. Dette handler ikke om ham som toppidrettsutøver, men som menneske, sier Andersen til TV 2.

– Genuint ønske om å hjelpe

Nå stiller Norges Idrettsforbund et kriseteam til disposisjon for Northug.

– Norges Idrettsforbund, som paraplyorganisasjon for Skiforbundet, stiller Olympiatoppen sitt støtteapparat til disposisjon. Olympiatoppens støtteapparat har en bred kompetanse på mange ulike områder. Vi stiller til disposisjon alt hva Petter Northug jr. måtte trenge, sier 

– Hva vil dette innebære?

– Med ujevne mellomrom kommer vi opp i uheldige situasjoner med våre toppidrettsutøvere. Jeg vil ikke gå inn i detalj om hva som kreves i denne sammenhengen, men det kan være mange ulike elementer i et slikt støtteapparat. Bare medisinsk har du mange fasetter. Det kan være både psykologisk, sosialt og fysisk.

– Når Olympiatoppen og Norges Skiforbund stiller et team til disposisjon så er det et genuint ønske om å hjelpe i en krevende menneskelig situasjon.

Hendelsen kom brått på alle involverte søndag. Derfor er man ikke kommet til bunns i hvordan situasjonen nå skal håndteres.

Det er opprettet kontakt mellom de ulike instansene søndag kveld, men hva Olympiatoppen eventuelt skal bidra med er ikke klart.

– Vi har ikke avklart noe rundt dette i kveld. Vi vil fortsette vår dialog med langrennsledelsen i morgen, skriver toppidrettsjef Tore Øvrebø i en SMS til TV 2.

– Skal ikke skje

Omdømmeeksperter er samstemte i at dette ikke er heldig for Petter Northug som profil.

Men for Norges Idrettsforbund er det heller ikke helt heldig, uten at Inge Andersen ønsker å fiksere på det.

– Enhver slik hendelse er en for mye. Men det er helt uavhengig av om du er toppidrettsutøver eller ikke. Den type hendelse skal ikke skje, sier Andersen.

Petter Northug jr. er en profilert person og det er mange som vil ha en mening om hendelsen og det som skal skje fremover.

– Alle profilerte mennesker er til sjuende og sist enkeltindivid, og det er enkeltindividet støtteapparatet nå skal ivareta. I det ligger det også å håndtere medieoppmerksomheten, sier generalsekretæren.

Det har ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med noen i Northugs støtteapparat søndag kveld.