Northug innrømmer at han kjørte ulykkesbilen og at han hadde promille

Skistjernen har forklart hendelsen for politiet.

Søndag morgen kom nyheten om at Petter Northugs luksusbil var involvert i en kraftig bilulykke på Byåsen i Trondheim.

Etter lengre tids usikkerhet er det klart at det var skistjernen selv som kjørte bilen. Det melder han selv i en pressemelding. 

Dette er ordlyden i pressemeldingen:

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent  forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug.

Han forklarte seg grundig  for politiet i avhør, og dro deretter til et ukjent sted for å få fred til å tenke gjennom det som har skjedd.

– Jeg er fullt innforstått med offentlighetens forventning om at jeg i løpet av nærmeste fremtid må fortelle mer om hendelsen. Det vil jeg gjøre når  jeg har tenkt grundig  igjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg media vil respektere, sier Northug.

– Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal. Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg. Jeg ønsker å lære av  situasjonen på en slik måte at jeg  vokser som menneske. Jeg vet at dette kanskje blir mitt livs tøffeste løp, men jeg er villig til å satse for å lykkes, sier Northug.

Han ønsker ikke nå å spekulere i hvordan hendelsen vil påvirke hans karriere som skiløper.

– Jeg trenger å fordøye dette og bearbeide hendelsen. Jeg vet at jeg har sviktet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å vende det som har skjedd til noe positivt, sier Northug.

Stakk av fra åstedet

Det ble også meldt at sjåføren av bilen stakk av fra åstedet.

Northug skriver ikke noe om dette i sin pressemelding.

Rasmus Brodtkorb har bekreftet til TV 2 at han er hyret av advokat av Petter Northug jr. i sakens anledning.

I en pressemelding skriver Petter Northugs hovedsponsor Coop at de er kjent med innholdet.

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier Fanebust i pressemeldingen.

Sportssjef i Norges Skiforbund Åge Skinstad har følgende kommentar til hendelsen:

– Det som har skjedd er svært beklagelig, både for Petter og litt for hele Ski-Norge. Ytterligere kommentarer har jeg ikke før jeg har snakket med de involverte, sier Skinstad til TV 2.

Ville ikke bekrefte

TV 2 fikk tidlig bekreftet av Northugs manager Are Langås at det var 28-åringens bil som var involvert, men han ville ikke si noe om Northug selv var i bilen da ulykken inntraff.

Politiet kunne likevel fortelle at den ene personen var født i 1986, noe som stemmer med året Northug er født i.

Og nå er det altså bekreftet at det var Northug som satt bak rattet.

Bilen skal ha holdt stor fart i gjerningsøyeblikket.

– Skadene på bilen tyder på at det har vært snakk om høy fart. Vi har startet etterforskning av saken, sa kriminalvaktleder Bård Jacobsen politiet i Trondheim til TV 2 tidligere søndag.

Alvorlige lovbrudd

Ulykken skjedde i General Bangs veg, i underkant av 600 meter fra Northugs bolig på Byåsen i Trondheim.

Petter Northug jr. er av flere vitner TV 2 har snakket med observert beruset på utestedet Studio 26 i Trondheim timer før krasjen.

Northug har gjort seg skyldig i flere lovbrudd i hendelsen. I tillegg til å kjøre berusa har han kjørt for fort. Dersom det stemmer at han stakk av fra åstedet er det også potensielt straffeskjerpende.