INNRØMMET PROMILLEKJØRING: Petter Northug innrømmet søndag kveld at han hadde kjørt i påvirket tilstand søndag morgen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INNRØMMET PROMILLEKJØRING: Petter Northug innrømmet søndag kveld at han hadde kjørt i påvirket tilstand søndag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Trist dag for Langrenns-Norge

Langslagssjefen tar nyheten om Petter Northugs promillekjøring tungt. 

I en SMS til TV 2 skriver landslagssjef Vidar Løfshus: 

«Jeg synes dette er svært leit. Først og fremst for Petter, men også for Langrenns-Norge.»

Søndag kveld sendte Norges Skiforbund ut følgende pressmelding: 

– Norges Skiforbund er informert om ulykken i Trondheim og at Petter Northug har innrømmet å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.  

Les alt om Northug-saken her. 

NSF beklager det som har skjedd på det sterkeste. Dette er en alvorlig sak for Petter Northug og for hele ski-Norge.

Skiforbundet vil fremover ha dialog med Northug og hans team om denne alvorlige hendelsen. 

Hjelmeset tror det kan få sponsorkonsekvenser
TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset var både overrasket og skuffet da han mottok beskjeden om Petter Northugs fyllekjøring. 

– Først av alt er det utrolig trist at Petter har havnet i en slik situasjon. Samtidig er det veldig bra at han beklager, for disse handlingene er veldig, veldig stygge, sier Hjelmeset til TV 2.  

Northug har flere vesentlige sponsoravtaler. Hjelmeset tror nå flere av sponsorer vil gå noen runder med seg selv før de bestemmer seg for videre sponsing. 

– Konsekvensen kan bli at alle sponsorene trekker seg, for han har store, flotte sponsorer. De kan ikke stå inne for det Petter nå har gjort. Nå vil de sannsynligvis ha en ordentlig evaluering av sponsorpakken, sier langrennseksperten.

Sjokkerte svensker
Saken med Petter Northug har følgelig blitt slått stort opp i Sverige også. Flere løpere har mottatt beskjeden med sjokk og vantro. 

– Det er kjempealvorlig å kjøre beruset. Det er utilgivelig, slik går man ikke, sier Anders Sødergren til Aftonbladet

– Dette er ikke bra. Det er kjedelig og dumt. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si. Man blir alltid overrasket når slikt kommer frem og spesielt når det er en slik person. Det er mest trist for ham selv, men han har stilt seg i situasjonen selv også, sier Calle Halfvarsson til samme avis. 

Hva kan dette i ytterste konsekvens bety for Petter Northugs videre karriere som skiløper? 

– Det vet jeg ikke, det er veldig tidlig å spekulere i. Det kan fort være at Petter Northug legger opp og ikke vil vise seg mer på langrennsarenaen. Eller det kan bety det motsatte, at han nå setter alle kluter til for å vinne alle skirenn. Vi står overfor noen veldig spennende dager fremover, avslutter Hjelmeset.