Mystisk sykdom har gjort Aylar sengebundet i fire år

I sitt TV-comeback holder hun på å besvime av utmattelse.

Den tidligere modellen og TV-programlederen Aylar Lie har holdt en svært lav profil de siste årene. En alvorlig sykdom har gjort at hun må ligge i sengen i dagevis uten å gjøre noe som helst.

Nå trosser hun sykdommen og har dratt til København for å være med på innspillingen av «Masterchef». Flere ganger under innspillingen har hun holdt på å falle om av utmattelse.

– Jeg er så ekstremt sliten nå. Jeg føler meg utmattet, lavt blodtrykk, svimmel og mentalt sliten. Jeg svømmer på dypt vann og holder på å drukne. Deltageransvarlig kommer med Red Bull, cola og sjokolade for å få opp blodsukkeret, og jeg drikker vann for å få opp blodtrykket, sier Aylar Lie.

– Blir lange dager i sengen

Til tross for de store utfordringene, valgte hun likevel å gjøre TV-comeback i den tøffe kokkekonkurransen på TV3.

– Jeg er med på «Masterchef» for å komme i aktivitet igjen og fungere som et menneske. Så jeg pusher grensene mine betraktelig med tanke på den energien jeg har. Så nå har jeg egentlig presset meg for mye. Så jeg gruer meg til dette er over for da blir det noen lange dager i senga, sier Aylar Lie og forklarer videre:

– Det er ikke det at det er så veldig slitsomt. Men det er stressende. Og jeg har slitt med energinivået mitt noen år nå. Så da skal det ikke så mye til for at jeg blir vippet av pinnen. Jeg føler jeg blir helt tom.

Se hele det sterke intervjuet med Aylar på God kveld Norge på TV 2 lørdag kveld.

– Tøft

TV-personligheten har ikke ønsket å snakke for mye om sykdommen fordi hun er redd for å fremstå som sytete. Derfor har hun heller ikke snakket mye med pressen.

– Det har vært utrolig stille rundt meg det siste året. Jeg har vært programleder for «EuroJackpot» en gang i uken, og det har vært mer enn nok for meg. I dagene mellom hver innspilling lå jeg i sengen. Jeg kjemper for å få krefter. Det er sannheten.

– Så du ligger så mye i sengen? 

– Jeg er veldig mye sengeliggende, sier Aylar og tilføyer:

– Det er veldig tøft. Det har vært slik de fire siste årene etter «Skal vi danse». Under «Skal vi danse» hadde jeg to lungebetennelser på rad. Så hadde jeg kyssesyke etter det. Så kroppen har vært utsatt for en kraftig infeksjon over lang tid. Så det har vært noen år nå med lite energi og kraftløshet. Livet mitt er blitt totalt forandret etter «Skal vi danse». Jeg har ikke klart å komme opp etter det, sier Aylar Lie.

Hun ønsker ikke å gå for detaljer inn på hva sykdommen er:

– Jeg har fått en forklaring. Jeg har vært på sykehuset og fått en diagnose. Men jeg har ikke lyst til  å snakke om.