I GODT SELSKAP: Annie skal sammen med Kurt Nilsen, Esben «Dansken» Selvig og Gunnar Greve finne talenter i Stavanger by. Programleder Stian Blipp bakerst. Foto: Esben Solli/TV 2
I GODT SELSKAP: Annie skal sammen med Kurt Nilsen, Esben «Dansken» Selvig og Gunnar Greve finne talenter i Stavanger by. Programleder Stian Blipp bakerst. Foto: Esben Solli/TV 2

Annie blir ny babyvikar for Tone Damli

Electropop-artisten Annie blir gjestedommer under Idol-audition i Stavanger etter at Tone Damli nylig ble mamma.

Ettersom Tone Damli fødte en liten jente nylig, har det vært nødvendig med stedfortredere.

Mens Margaret Berger vikarierte i Tromsø, er det Annie som skal sitte i Tones stol under Idol-audition i Stavanger Konserthus neste uke.

– Jeg tror dette blir kjempegøy! Jeg har jo jobbet i musikkbransjen i mange år nå, på begge sider, både som artist og som låtskriver for andre. Dette blir en ny og spennende utfordring, og jeg gleder meg veldig til å få være med på å oppdage potensielle artister, sier Annie.

– Streng, men hyggelig

Anne Lilia Berge Strand, som hun egentlig heter, slo for alvor gjennom i 2004 med albumet «Anniemal» og hit’ene «The greatest hit», «Chewing Gum» og «Heartbeat».

Hun gjorde furore tidligere i vinter da den kontroversielle musikkvideoen til låten «Russian Kiss» ble sensurert av YouTube. Videoen var laget av suksesskunstneren Bjarne Melgaard, og var en åpen og utilslørt kritikk av homofiendtlige Russland like før OL i Sotsji.

Artisten har jobbet mange år i utlandet, og bor for tiden i Berlin. Hun tar med seg impulsene utenfra når hun ser etter deltakere i Stavanger.

– For meg blir det nok viktig å finne artister som skiller seg ut, som har personlighet og et særegent uttrykk. Kanskje jeg kan bidra til at vi ser potensialet i noen som man kanskje i utgangspunktet ikke legger merke til ved første øyekast. Jeg vet hva jeg liker og hva jeg ikke liker, og jeg kommer til å være ærlig - det fortjener deltakerne. Noen vil sikkert oppleve meg som streng, andre som veldig hyggelig, smiler Annie.

Har prøvetrent

Hun har faktisk allerede kjent litt på dommeroppgaven i smug.

– Jeg var med under precastingen i Bergen, så jeg har fått kjent bittelitt på det allerede, både i forhold til å bedømme deltakere og å gi dem tilbakemeldinger, og det var utrolig moro! Jeg har også møtt de andre gutta i juryen, og det er en utrolig fin gjeng! Gunnar kjenner jeg litt fra før, og han er en utrolig bra fyr. Det skal bli helt topp å jobbe med de gutta, bedyrer artisten.

Audition-runden i Stavanger foregår i Stavanger Konserthus fra tirsdag 6. til lørdag 10. mai.

Søknadsfristen for Stavanger-audition er førstkommende søndag.