Fofana matchvinner med drømmescoring

Moryke Fofanas 2-1-scoring var av den spektakulære sorten.

Bodø/Glimt-Lillestrøm 1-2

Moryke Fofana ble matchvinner da han satte inn Lillestrøms 2-1-mål mot Bodø/Glimt. 22-åringens flotte mål kom etter 76 spilte minutter.

Innbytter Tommy Høiland fikk til et innlegg på høyresiden, og han fant en Fofana på løp som dundret ballen i vinkelen fra rundt 17 meters holdt.

Det skuddet var Glimt-keeper Pavel Londak sjanseløs på.

– Utrolig deilig. Vi jobbet steinhardt som lag kan dra herfra med tre poeng. Dette trengte vi, sa Lillestrøms kaptein Bjørn Helge Riise til C More.

– Det var deilig at vi scoret to mål og fikk tre poeng. Vi la ned mye hardt arbeid og fulgte planen vår til punkt og prikke, sa Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Scoringen var bare LSKs sjuende denne sesongen. Lillestrøm mangler gode spisser, men på arbeiderdagen tok én av dem tak da det var spilt i underkant av sju minutter.

Glimt hadde ballen mye innledningsivs, men det var Lillestrøm som var farligst på kontringer.

1-0-målet kom nettopp på en kontring. Bjørn Helge Riise fant Erling Knudtzon på topp, og med én enkel berøring la han hjemmelagets midtstopper Thomas Braaten bak seg. Et velrettet skudd i det lengste hjørnet fra kloss hold ga scoring.

Sju minutter senere utlignet Dominic Chatto for Bodø/Glimt, men stillingskrigen holdt seg bare til Fofana bestemte seg for å dra frem sleggen.

Hjemmelaget Glimt har ikke skaffet seg mange poeng i det siste og er plassert som nummer 11 med sine fem poeng, men lenge så det ut til at det skulle få seg i hvert fall ett poeng på Aspmyra. (©NTB)