MISTET FLYET: SV-toppen Inga Marte Thorkildsen kom aldri lenger enn flyplassen. Foto: Scanpix/Facebook.
MISTET FLYET: SV-toppen Inga Marte Thorkildsen kom aldri lenger enn flyplassen. Foto: Scanpix/Facebook.

1. mai-taler Inga Marte Thorkildsen rakk ikke flyet: 

– Jeg er forferdelig, forferdelig lei meg! Og flau. 

SV-toppen skulle holdt 1. mai-tale i Bergen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere barneministeren Inga Marte Thorkildsen skulle være hovedtaler på arrangementene til SV i Bergen og på Askøy 1. mai. Men Thorkildsen rekker ikke fram i tide, av den enkle grunn av hun ikke rakk flyet. 

Det er BT som først omtaler beklagelsen SV-toppen la ut på Facebook onsdag kveld.

– Et av mine flaueste øyeblikk (...) I stad da jeg, sammen med en superreiseklar fireåring som vil til Bergen, oppdager at jeg har tatt feil av flytidene og ikke kommer meg til Bergen for å holde 1.maitale i morgen. Det er rett og slett fullt!

Dermed kom den 37 år gamle småbarnsmoren seg aldri lenger enn til flyplassen. På Facebook ble hun oppfordret til å ta nattoget over fjellet. 

– Jeg skulle gjerne tatt nattoget, hvis jeg bare hadde fått sove! Å komme utslitt til jobbtaler, er helt pyton. Så den utgikk, dessverre, svarer hun. 

Thorkildsen forteller at hun aldri tidligere har mistet et fly, og at hun føler seg som en dust. 

Enten snakker vi her om etterdønning etter statsrådtiden hvor evnen til å transportere seg selv etter hvert settes på harde prøver, eller så skyldes det rett og slett stress. Uansett, til dere som skulle høre talen i Bergen og på Askøy: Jeg er forferdelig, forferdelig lei meg! Og flau, skriver hun.