Drapssiktede konfrontert med tre sentrale punkter

FORSAND (TV 2): Politiet har fått inn rundt 100 tips i Agnes-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet sier en pressemelding at mannen har sittet i konfronterende avhør torsdag. 

Etter det TV 2 erfarer er det tre sentrale spørsmål han måtte forklare seg om. Ektemannen til savnede Agnes Elisabeth Müller (36) er siktet for forsettlig drap.

Ikke svekket mistanke

Han ble i det seks timer lange avhøret spurt ut om tekniske opplysninger rundt parets datamaskin, og om forholdet dem imellom.

Mannen ble også avhørt om hans bevegelser kvelden da Agnes Elisabeth Müller forsvant, samt de påfølgende dagene.

TRE HOVEDSPØRSMÅL: Den siktede ektemannen ble blant annet forhørt om forholdet til kona, samt elektroniske spor. Bildet viser parets felles hjem i Forsand kommune. Foto: TV 2
TRE HOVEDSPØRSMÅL: Den siktede ektemannen ble blant annet forhørt om forholdet til kona, samt elektroniske spor. Bildet viser parets felles hjem i Forsand kommune. Foto: TV 2

Politiet vil ikke kommentere avhøret, men sier torsdagens samtaler ikke har svekket mistanken mot den siktede, som står fast på at han ikke har noe med forsvinningen å gjøre.

Over 100 tips

Etterforskerne har fått inn mer enn 100 tips i saken. Noen av disse tipsene kommer inn til Forsands ordfører, Ole Tom Guse (KrF).

- Det er mange som har tatt kontakt. Jeg har fått henvendelser fra mellom ti og tjue personer. Det kan være ting de har sett, hørt og sågar noe de har følt på seg, som kan være viktig å undersøke, sier Guse til TV 2.

- Folk prøver å være engasjert. Jeg har sendt videre til politiet, og jeg sier at det er ingen opplysninger som er for små til at de skal la være å ta kontakt med politiet, sier Guse. 

Den siktede nekter fortsatt for å ha noe med Agnes' forsvinning å gjøre.

Fra savnet- til kriminalsak

Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet etter at hun forsvant onsdag 16. april. Etter ni dager med intensiv etterforskning endret politiet status i saken mandag 28. april, fra å vurdere forsvinningen som en savnetsak til en kriminalsak. 

Ektefellen til Agnes Elisabeth Müller er tysk statsborger. De har bodd sammen i Forsand, en bygd utenfor Stavanger med 1200 innbyggere, i flere år.