De fleste døde da bilene ble kastet i lufta

Ny tornado øker dødstallet til 21 i USA. Skoler holder stengt, for man er redd skolebussene kan tas av tornadoer. 

To dager med tornadoer i Sørstatene har krevd minst 21 liv.

Mandag raste en ny tornado gjennom Tupelo i Mississippi og jevnet deler av byen med jorda.

Minst én person mistet livet i Tupelo, en by på rundt 35.000 innbyggere i det nordøstlige Mississippi, som var fødestedet til Elvis Presley.

De fleste som er omkommet, døde søndag da det kraftige stormsystemet kastet biler i været og la hus og bygninger i ruiner i Arkansas og andre stater.

– Mange skoler her holder stengt, for man tør ikke sende skolebusser ut på veiene. Tornadoene kan velte skolebusser og trailere, forteller TV 2-reporter Finn Ove Hågensen i USA. 

Mandagens tornado i Tupelo, en av flere som rammet Mississippi, ødela hundrevis av hus og forretninger, rev ned kraftlinjer og dro trær opp med røttene.

– Det var virkelig ille. Vi prøver å dra fram folk nå, sa politisjef Bart Aguirre mens redningsmannskaper gikk fra hus til hus og gjennomsøkte ødelagte bygninger.

Strømmen var gått i mesteparten av byen, og det ble innført portforbud fra klokka 20 om kvelden. Noen nabolag var helt avsperret mens mannskapene sjekket kraftledninger som var nede og gasslekkasjer. 

– Det er mange som rammes av uværet, jeg har hørt tall helt opp mot 50 millioner mennesker. Hittil har tornadoene herjet i jordbruksområder, men rammer de for eksempel storbyen Birmingham, så vil det bli katastrofalt, sier Hågensen. 

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2