SAVNET: Politiet har jobbet ut i fra at Agnes Elisabeth Müller sist ble sett på Oanes fergekai i Forsand kommune mellom klokken 23.00 og 23.30 onsdag 16. april. Foto: POLITIET / TV 2
SAVNET: Politiet har jobbet ut i fra at Agnes Elisabeth Müller sist ble sett på Oanes fergekai i Forsand kommune mellom klokken 23.00 og 23.30 onsdag 16. april. Foto: POLITIET / TV 2

Agnes-saken: Politiet har gjort biologiske funn

STAVANGER/FORSAND (TV 2): Politiet bekrefter at de har innhentet biologiske spor i etterforskningen av forsvinningen til Agnes Elisabeth Müller (36).
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mener det er mest sannsynlig at det har skjedd Agnes noe kriminelt. På bakgrunn av tekniske undersøkelser og motstridende vitneforklaringer, mener vi det er skjellig grunn til å mistenke ektefellen for å ha drept henne, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Til tross for at politiet mener at den 36 år gamle kvinnene er drept, har de til nå ikke funnet spor av henne. 

– Det er også snakk om funn av biologisk materiell, men om disse har relevans til saken, er noe den videre etterforskningen vil vise. Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke gå nærmere i detalj om hvilke konkrete funn politiet arbeider med, skriver Nord-Varhaug i en sms til TV 2 tirsdag ettermiddag.

Meldt savnet etter tre dager

Ektefellen til Agnes Elisabeth Müller er en 34 år gammel tysk statsborger. De hadde bodd sammen i Forsand, en bygd utenfor Stavanger med 1200 innbyggere, i flere år. Deres to barn i skolealder blir nå tatt hånd om.

Den 36 år gamle kvinnen, som også opprinnelig er fra Tyskland, skal ha forsvunnet onsdag 16. april, dagen før skjærtorsdag.

Først påskeaften 19. april ble hun meldt savnet, bekreftet politiet på dagens pressekonferanse. 

Kvelden i forveien hadde ektemannen skrevet «Agnes Elisabeth kor er du????» på sin egen Facebook-vegg.

Agnes' sjef, Sissel Vikse Falch i Appeal frisørsalonger, fortalte tidligere til TV 2 i dag at den savnede kvinnen var svært åpen om at hun hadde det utfordrende på hjemmebane. 

Vil komme i kontakt med vitner

Før politiet mandag kveld siktet ektemannen, en tysk statsborger, for drap på sin egen kone, har de opplyst publikum om at Agnes Elisabeth ble satt av på fergeleiet på Oanes ved Forsand 16. april rundt klokken 23.00. Klokken 23.30 gikk det en ferge fra Oanes til Lauvvik.

– Vi har vært i kontakt med en god del av de som tok denne fergen, men mangler fortsatt noen, og vi ønsker at disse tar kontakt med politiet, sa politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl på dagens pressekonferanse.

Kripos-undersøkelser i huset

Kripos har i hele dag gjort omfattende undersøkelser i familiens bolig på Forsand. Kriminalteknikere har finkjemmet både innendørs og utendørs, i tillegg til at en såkalt kriminalsøkshund har vært på stedet. 

Ifølge politiets pressekonferanse i dag, har Kripos vært koblet inn i saken helt siden torsdag i forrige uke. 

Nekter straffskyld

Den drapssiktede ektemannens forsvarer forteller at hans klient nekter enhver form for straffskyld og at han vil begjære seg løslatt i morgendagens fengslingsmøte, som starter klokken 13.00 i Jæren tingrett.

– Han er fortvilet og overrasket over den situasjonen han befinner seg i. Akkurat nå er han sterkt nedbrutt og utmattet, sier forsvarer Ørjan Eskeland til TV 2.