HAR VALGT LANDSLAG: Adnan Januzaj skal spille for Belgia Foto: NTB scanpix
HAR VALGT LANDSLAG: Adnan Januzaj skal spille for Belgia Foto: NTB scanpix

– Belgia er bedre for Januzaj  enn England

TV 2s fotballeksperter støtter Adnan Januzajs beslutning.

Onsdag ble det kjent at Manchester Uniteds angriper Adnan Januzaj (19) skal representere det belgiske landslaget. TV 2s fotballeksperter ser positivt på avgjørelsen til Manchester United-talentet.

– Januzaj står fritt i valget av landslag. Han er absolutt god nok til å lykkes internasjonalt. Jeg tror Januzaj er en spiller vi vil høre om i lang tid fremover, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Valgets kvaler

Januzaj har kunnet velge mellom flere land i avgjørelsen om hvilke landslag han skulle gå for, deriblant Belgia, Albania, Kosovo, England, Tyrkia og Kroatia. Valget hans endte på fødelandet.

– Mange dyktige fotballspillere har familiebakgrunn og røtter fra ulike land. De har like stor rett til å velge selv. Vi har tidligere sett at England har hentet spillere fra andre land, så dette er ikke noe nytt. Jeg synes det er fair at de ulike landene kommer på banen, sier Thorstvedt.

– Sportslig sett tror jeg Januzaj har valgt Belgia på grunn av det spennende laget med mange unge spillere. De fleste er på alder med ham og litt eldre, noe som tilsier at de har et lagoppsett i toppskiktet av Europa de neste fem til ti årene, sier Petter Myhre entusiastisk. 

– Jeg tror Belgia var et bedre valg enn England. Aldersmessig er laget i en fin generasjon som er på vei opp og fremover, påpeker den tidligere fotballtreneren. 

– Ja, slik det ser ut nå er Belgia et bedre lag enn England, sier Thorstvedt ettertenksomt.

– Tror han spiller i VM

Januzaj har kanskje et håp om å representere landslaget sitt under fotball-VM. Belgias VM-gruppe er Algerie, Russland og Sør-Korea. 

– Januzaj spiller bra, men han er ikke automatisk en spiller som starter på banen under VM. Jeg kan ikke si noe sikkert, men tror vi kommer til å se ham i aksjon under VM, sier den tidligere landslagskeeperen.

– Det er vanskelig å si om Januzaj får delta under VM. Han må i første omgang komme med i troppen. Dersom han gjør det blir nok VM en god erfaring for han. Han kan høste læring, føle på atmosfæren, stemningen, treningene og møte de beste fotballspillerne i verden. Det kommer uansett til å bli en nyttig erfaring, avslutter Myhre.