Nicki Bille får bli i Rosenborg - er ilagt alkolholforbud

– Jeg beklager. Jeg skulle gjerne vært denne saken foruten, sier dansken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lerkendal/Bergen (TV 2): Nicki Bille Nielsens får - som ventet - lov til å bli værende i Rosenborg. Det ble gjort kjent på en pressekonferanse på Lerkendal seint torsdag kveld.

Se pressekonferansen direkte i videovinduet øverst!

– Jeg beklager at jeg havnet i denne situasjonen. Jeg skulle gjerne vært den foruten. Men jeg har ikke lyst til å kommentere selve hendelsen. Det overlater jeg til min advokat, sier en ydmyk Nielsen.

Det Rosenborg-spissen likevel kunne avsløre var at han ikke var beruset under hendelsen.

– Jeg hadde vært på en påskelunsj med kjæresten min, og vi hadde kun drukket litt vin til maten, sier han.

Må følge tre krav

RBK-ledelsen har valgt å ta Nielsen inn i varmen, men har satt opp tre absolutte krav til den danske spissen:

  • Nielsen får totalt alkoholforbud i tiden fremover.
  • Han skal brukes til sosialt arbeid i regi av Rosenborg.
  • Han må også fortsette på sinnemestringskurset han begynte på i fjor.

Det har ikke Nielsen noen problemer med å innrette seg etter.

– Jeg har respekt for reaksjonene til klubben. Jeg har hatt en god dialog med klubben hele veien. Vi har hatt mange gode samtaler. Nå ser jeg frem til å komme tilbake på trening og hjelpe laget. Jeg ser frem til å prestere på et høyt nivå, og gleder meg til å komme tilbake på Lerkendal, sier dansken.

RBKs sportslige leder, Erik Hoftun, bekrefter at Nielsen er tilbake på treningsfeltet fredag, samt at han er tilgjengelig til helgens seriekamp.

– Vanskelig og krevende sak

Hoftun innrømmer samtidig at denne saken har vært en belastning for trønderklubben.

– Det har vært en vanskelig og krevende sak. Det er også en alvorlig sak når en av våre spillere er involvert med politiet. Men vi har brukt god tid på dette, den tiden vi har følt har vært nødvendig til å ta en beslutning. Det har vært viktig for oss at beslutningen blir tatt basert på fakta og informasjon, og ikke basert på følelser, sier han.

– Vi har snakket mye med Nicki, og vi har snakket med vitner av hendelsen. Vi har også sett to videoer, samt hatt dialog med politiet i København. Vi har skaffet oss et best mulig bilde av det som skjedde, sier Hoftun.

Og påpeker:

– Vi har ingen grunn til å ikke tro på Nicki i denne saken. Det vi kan klandre han for, er at han havner i denne situasjonen og nok en gang blir innbrakt på politistasjonen.

– Vi har kommet frem til en løsning som Nicki aksepterer. Det handler om å hjelpe han til å unngå slike situasjoner igjen, sier Hoftun.

RBK-sjefen innrømmer samtidig at det kan bli aktuelt med en ny reaksjon hvis Nielsen blir dømt i det danske rettssystemet.

– Da må vi ta en pust i bakken, for det vil være en ny situasjon, sier Hoftun til TV 2.

Satt i møter med agenten

Det var Dagbladet som først meldte at Nielsen får bli værende i klubben, men Rosenborg-ledelsen avviste kjapt at noe var klart.

Torsdag ettermiddag møtte Nicki Bille Nielsens agent, Nikola Juric, ledelsen i Rosenborg for å avgjøre om dansken fikk bli i klubben etter politivold-saken forrige uke.

– Det som står i avisene er feil. Vi har ikke tatt noen avgjørelse. Vi jobber fortsatt med saken, og kommer tilbake til media senere. Vi har fortsatt ikke tatt noen avgjørelse. Vi har fortsatt møtevirksomhet som gjenstår, før vi tar noen beslutning, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, til TV 2. 

– Kan Bille-agenten ha fått inntrykk av at han kan få bli?

– Det kan ikke jeg svare for, men Rosenborg har i hvert fall ikke tatt noen avgjørelse, sier Moe Dyrhaug.

RBK-ledelsen sitter i skrivende stund i møte, der Moe Dyrhaug, Erik Hoftun, Trond Alstad og Harald Pedersen deltar.

Rosenborg-stjerne Morten Gamst Pedersen håpet før avgjørelsen falt at Nielsen blir værende i klubben.

–  Nicki er en god venn og en fin fyr. Jeg har ingen problemer med han. Han er en god fotballspiller og derfor er han i Rosenborg, sa han til TV 2.

– Vi har ikke fått vite noe om dette fra klubben enda, så det blir vanskelig å uttale meg. Men som sagt er Nicki en fin fyr, sa Gamsten.

Startet egen etterforskning

Det var mandag at danske Ekstra Bladet avslørte at RBK-spissen hadde blitt arrestert og visstnok bitt en politibetjent i København tidligere i påsken.

Den danske urokråka - som havnet i arresten i fjor og fikk en skriftlig advarsel fra Rosenborg - mener situasjonen er blåst ut av alle proporsjoner.

Derfor har Rosenborg ønsket å gjøre sin egen etterforskning før de avgjorde om Bille Nielsen skulle få sparken som Rosenborg-spiller. I løpet av de siste dagene har Rosenborg vært i kontakt med politiet i København.

Opptrinnet ble filmet av venner av dansken, og TV 2 har fått sett en av videoene, som viser at en mannlig og en kvinnelig politibetjent er tydelig hardhendte med RBK-spissen, og etter det som kommer frem på videoen gjør Bille Nielsen svært lite eller ingen motstand i løpet av pågripelsen.

På et tidspunkt holder en av betjentene Bille Nielsen rundt hodet og nakken, hvorpå 26-åringen skriker til vennene som filmet episoden: «Jeg får ikke puste!»

Rosenborg har bekreftet at de også har fått sett video av hendelsen.

– Sprayet plutselig med pepperspray

Onsdag gikk en av vennene, som var tilstede under pågripelsen, ut og fortalte sin versjon av historien. 

– Han spurte flere ganger hva det gjaldt, men de svarte ikke han. Da de fikk begge armene hans bak på ryggen, sprayet de han plutselig med pepperspray i ansiktet. To ganger. På ti centimeters avstand. For meg var det helt unødvendig. De hadde fullstendig kontroll på han da de sprayet han med pepperspray, fortalte kompisen til Her & Nu.