TOMMEL OPP: Roman Abramovitsj har gitt José Mourinho klarsignal til å stille med svekket lag mot Liverpool for å styrke sjansene for avansement i Mesterligaen. Foto: Scanpix.
TOMMEL OPP: Roman Abramovitsj har gitt José Mourinho klarsignal til å stille med svekket lag mot Liverpool for å styrke sjansene for avansement i Mesterligaen. Foto: Scanpix.

Mourinho får lov til å stille med svekket lag mot Liverpool

Roman Abramovitsj har gitt klarsignal til at Chelsea kan stille svekket på søndag.

Chelseas eier, Roman Abramovitsj, har gitt José Mourinho lov til spare spillere når Chelsea møter Liverpool søndag - selv om det kan koste dem Premier League-tittelen.

Ifølge The Telegraph vil hverken den russiske eieren eller styret i klubben stå i veien for at hele laget byttes ut etter at portugiseren advarte om at dersom Chelsea ikke gjorde det, kunne det hindre avansement til finalen i Mesterligaen.

Misfornøyd med kampprogrammet

Chelsea møter Atlético Madrid bare tre dager etter oppgjøret mot Liverpool. Etter 0-0-kampen i Madrid, mente Mourinho at FA ikke la godt nok til rette for engelske klubber som deltar i europeisk cupfotball.

Se Liverpool - Chelsea på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo kl. 15.05 søndag.

– At kampen spilles på søndag, er problemet. Vi representerer engelsk fotball. Vi er det eneste engelske laget som er med i en europeisk turnering. Spania har fire lag og har lagt bedre til rette for at de skal ha suksess. Men vi spiller søndag, ikke lørdag eller fredag, sa han.

Dette er i så fall dårlig nytt for Manuel Pellegrini og Manchester City, som kan vinne ligaen dersom de vinner de resterende kampene samtidig som Chelsea slår Liverpool, men City-manageren tror likevel ikke søndagens kamp blir avgjørende.

Men Mourinho og Chelsea har andre ting å tenke på etter at han selv, assistenten Rui Faria og Ramires ble siktet av FA onsdag for brudd på disiplinærreglene. De slipper i det minste unna bot dersom de bestemmer seg for å stille med svekket lag.

Blir ikke straffet

Det gjorde ikke Wolverhampton for fire år siden da Mick McCarthy gjorde ti endringer på laget til kampen mot Blackpool, noe han også gjorde året før mot Manchester City og fikk en bot på 250 000 kroner.

I 2011 fjernet imidlertid Premier League denne kontroversielle regelen. Nå står klubbene fritt til å stille med hvem de vil fra 25-mannstroppen sin i tillegg til noen U21-spillere.

Det er ingen øvrig grense på hvor mange unggutter et lag kan stille med fra start, og Premier League kan heller ikke gå inn og straffe i etterkant dersom de føler at integriteten på konkurransen er svekket.

Selv med skader på Petr Cech og John Terry, kan Mourinho stille med ti førstelagsspillere og én U21-spiller mot Liverpool, og fremdeles ha et slagkraftig lag mot Atlético.

Daily Mirror er én av flere aviser som har kommet med forslag til hvordan Chelseas lag kan se ut mot Liverpool:

Hilario; Kalas, Mikel, Christensen, Ake; Van Ginkel, Matic, Lampard; Salah, Ba, Schurrle