SNAKKER: Cecilia Brækhus og manager Rune Brynhildsen skal styre bokse-butikken på egenhånd.


           


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SNAKKER: Cecilia Brækhus og manager Rune Brynhildsen skal styre bokse-butikken på egenhånd. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Brækhus: – Det er frustrerende aldri å vite helt hva som skjer

Snakker for første gang om bruddet med Sauerland.

Oslo (TV 2): Det har vært stille rundt Cecilia Brækhus etter at hun annonserte at hun vil forlate promotorselskapet Sauerland. Torsdag møtte hun pressen i Oslo.

– Dette er ikke noe som har skjedd over natten. Det har vært noe som har bygget seg opp over tid, sier Brækhus.

– Slitsomt mentalt

Brækhus har vært en del av tyske Sauerland siden 2007. Da var hun første kvinne som ble tatt inn i stallen til Europas største bokseselskap. Men den siste tiden har ikke Brækhus vært fornøyd med satsingen tyskerne har tilbudt henne.

– Alle fikk med seg styret rundt Holly Holm, at det først skulle bli kamp og så ble det avslyst. Så skulle det igjen bli kamp i Las Vegas, så ble det avlyst. Skal jeg være helt ærlig, er jeg ikke 100 prosent sikker på hva som har skjedd i de prosessene. Det var litt slitsomt mentalt å få beskjed den ene dagen og kontrabeskjed den neste. Jeg tror fremdeles den kampen kan bli til, og alle vet det er nummer en på ønskelisten min, sier Brækhus, og fortsetter: 

– Også er det andre motstandere, for eksempel det fjerde VM-beltet. IBF-beltet, som jeg har veldig lyst til å bokse om. Jeg har ikke fått skikkelig svar på hvorfor jeg ikke har fått bokse om det beltet, sier Brækhus og påpeker at det også er andre navn hun har hatt på ønskelisten uten å få møte, sier hun. 

– Frustrerende

32-åringen, som har gått 24 ubeseirede proffkamper, har sagt at hun vil bokse i to eller tre år til. Nå som proffboksingsforbudet er i ferd med å løses opp her hjemme, ser Brækhus og hennes rådgivere nå sitt snitt til å tjene mye større penger, og samtidig få mer kontroll rundt boksestjernen.

Nå skal hun være sin egen promotor.

– Jeg vil gjerne være med i prosessene. Det er frustrerende å aldri vite helt hva som skjer, sier hun.

Det pågår ennå en konflikt med Sauerland. Tyskerne har tidligere truet med å ta Brækhus til retten. De mener hun ennå har ett år igjen av kontrakten sin, mens Brækhus mener hun nå kan trekke seg ut. Der står saken foreløpig.

– Det finnes en avtale som er utgått. I den avtalen var det en gjensidig opsjon om forlengelse på ett år. Avtalene er ikke på to år, den er på ett pluss ett - forutsatt at man blir enige om innholdet for forlengelse. Det har man ikke blitt, sier Brækhus-rådgiver Rune Brynhildsen.

– Cecilia ønsker å ha kontroll på alle sider av sin karriere, sin egen merkevare og ikke minst ønsker hun å bruke sin posisjon som verdens beste kvinnelige bokser til å vise seg frem i et enda større marked enn det som har vært mulig til nå, sier han.

– Ingen konkrete planer

I påsken avslørte TV 2 at Brækhus og hennes team er godt i gang med å planlegge kamper i Norge. De har blant annet vært i kontakt med Telenor Arena og ser på det som et passende åssted for en historisk boksekamp på norsk jord.

Rådgiver Brynhildsen avviser imidlertid at de har kommet langt i planleggingen.

– Det er ingen konkrete planer om en ny kamp, sier han.