– Som å kjøre baklengs inn Mossetunnelen med håndbrekk på

Else Kåss Furuseth er i full gang med dagens etapper på Sognsvann, men det er ikke bare lett.

Kl. 16.00 hadde Else samlet inn 138 faddere.

Etter å ha jogget hele veien fra TV 2-huset i Karl Johan til Sognsvann i natt, har Else Kåss Furuseth hatt sin første overnatting i telt på Sognsvann.

– Det kom jo noen opp for å se at jeg faktisk sov her. Da skvatt jeg veldig. En hyggelig mann kom og hilste på. Det var absolutt hyggelig. Jeg sov ikke så mye, sier Else til TV 2 nå på formiddagen.

Se video fra Elses første natt i telt på Sognsvann her!

Løper for Flyktninghjelpen

Grunnen til Elses entusiastiske løping er at hun ønsker å samle faddere til Flyktninghjelpen og Artistgallaen. Rundt Sognsvann finnes det en løype på 3,3 kilometer, og for hver fadder Else klarer å verve, skal hun løpe en runde rundt vannet.

– Dette var det nærmeste jeg kom for å bidra på en synlig måte. Jeg merker hvor lite man kan om dette, og hvor lite man vet om det, så det er et forsøk på synliggjøring. Også elsker jeg at det er én fadder per runde - det er veldig konkret, forteller Else til TV2.no. 

Har løpt flere runder

Hun har store forventninger til prosjektet, og har allerede løpt flere runder rundt vannet denne første morgenen.

– Det er veldig stas å være på plass! Det er jo sånn at jeg skal løpe en runde per fadder. Og da jeg ble vekket i dag tidlig klokka seks spurte de hvor mange faddere som hadde kommet inn. Jeg svarte tre, men det var 102. Så nå har jeg løpt tre runder. Det er ikke så mye, du trenger ikke kongens fortjenestemedalje for å gjøre det, men jeg tenker at for at vi skal nå målet foreslår jeg å sende en oppfordring til alle andre om å komme hit til Sognsvann og hjelpe meg, og de rundene vil også telle, sier Else.

Som å kjøre baklengs inn Mossetunnelen

Else på løpetur med Thorstvedt. Foto: TV 2
Else på løpetur med Thorstvedt. Foto: TV 2

Det er rett ca åtte kilometer fra TV 2 til Sognsvann, og Else syntes det var en smule tungt gjennom natten. Nå på morgenen har hun løpt tre runder rundt vannet.

– Den tredje nå var inne i en bølgedal, forteller Else.

– Og så var det en lydmann som løp med. Veldig kul liksom, og han begynte med sånn selvhjelp-ting; «tenk at du flyr og tenk at du flyter», og da ble jeg sur. For jeg flyr jo ikke. Det er jo som å kjøre baklengs inn i Mossetunnel med håndbrekket på, dette opplegget, sier en litt sliten Else.

Men det er til en god sak, så hun gir seg ikke.

– Jeg synes jo at det skal være tungt. Dette er et veldig lite skritt for meg, men forhåpentligvis et større skritt for saken. Jeg hadde lyst til å bidra skikkelig. 

Fikk starthjelp av Erik Thorstvedt

Else startet første etappe sammen med Erik Thorstvedt, som var imponert over Elses innsats.

– Du er godt i gang. Dette greier du, det kan ikke gå galt, sa Thorstvedt rett før startskuddet i går natt. 

– Gå ut litt forsiktig, for det viktigste er å komme til Sognsvann.

Engasjerte på sosiale medier

På #elseforsyria strømmer det inn med positive tilbakemeldinger rundt Elses engasjement. Folk er imponert over innsatsen.

Kom og hjelp meg!

– Alle der hjemme som ser på; Jan Egeland, Jonas Gahr Støre, Lene Alexandra, Linni Meister, Mette Marit, Kongen, Dronningen, kronprinsen, Ari Behn, Mari Behn, Elisabeth Nordberg, alle dere regner jeg med er her før klokka tolv!

– Alle dere andre også. Kom opp og løp for Syria for hver fadder som verves skal jeg løpe en runde og dine runder teller også, for noen må hjelpe meg! Til nå er det 102 faddere. Jeg har løpt tre runder. 99 to go. Da må jeg løpe en i timen, hvert fall. Pluss to. Men jeg må løpe på natta og, med hodelykt, avslutter Else i denne omgang, før hun løper videre.

Bli fadder!

For å bli fadder, og sende Else en runde rundt Sognsvann, send en SMS med kodeord FADDER til 08009. 250 kroner per måned. 

Startskuddet til «Else for Syria» ser du på «ELSE» tirsdag kl. 22.40.

#ElseforSyria #TV2