Kurt Nilsen, Dansken, Stian Blipp, Margaret Berger, Gunnar Greve. Foto: Espen Solli/TV 2
Kurt Nilsen, Dansken, Stian Blipp, Margaret Berger, Gunnar Greve. Foto: Espen Solli/TV 2

Margaret Berger blir Tones første babyvikar

Stepper inn som dommer i Tromsø i helgen.

Det har lenge vært kjent at Tone Damli Aaberge (26) venter barn, og at hun ville få behov for vikar i flere av byene for årets «Idol»-auditions.

I dag er det klart at Margaret Berger (28) blir den første som stepper inn når Damli Aaberge nå går inn i svangerskapspermisjon.

– Jeg har hatt veldig lyst til å få med meg så mye som mulig av auditionrundene, men nå begynner det sakte men sikkert å nærme seg termin, og da må jeg lytte til kroppen og la den bestemme. Så er jeg tilbake igjen i dommerstolen så snart jeg føler meg klar igjen etter fødselen, sier dommeren.

– Jeg er veldig glad for at Margaret er første vikar ut! Hun er ei kul dame med god teft og smak. I tillegg har hun jo på samme måte som meg kjent på hvordan det er å være deltaker. Hun kommer til å gjøre en kjempefin figur i dommerpanelet, og hun kommer til å få det utrolig moro sammen med gutta mine, fortsetter hun.

Meld deg på «Idol» 2014 her!

Ti år siden «Idol»-gjennombruddet

Det er i vår ti år siden Margaret Berger selv fikk sitt artistgjennombrudd gjennom «Idol». Nå føler hun det er på tide å gi noe tilbake.  

REPRESENTERTE NORGE.
Margaret Berger fremførte «I feed you my love» i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Malmö Arena i fjor.
Foto: Jessica Gow / NTB scanpix
REPRESENTERTE NORGE. Margaret Berger fremførte «I feed you my love» i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Malmö Arena i fjor. Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

– Jeg synes at det er veldig gøy å få lov til å gå litt tilbake i historien, og kanskje få muligheten til å være med å finne noen virkelig unike talenter. Så er det veldig fint å kunne gi tilbake til «Idol» også – etter alt det jeg har fått ut av «Idol». Det skal bli utrolig stas å få lov til å gjøre noe for andre sånn som andre tidligere gjorde for meg. Anneli Drecker var dommer da jeg var med i 2004, og hun ga meg veldig mye underveis. Tanken på at jeg nå kanskje kan få gi noe til nye deltakere, er veldig fin, sier Berger. 

Har fått råd fra Tone

Denne helgen må trønderen for første gang ta plass bak dommerbordet, når auditions i Tromsø sparkes i gang. 28-åringen forteller til TV 2 at hun er glad for at hun skal være vikar i nettopp Tromsø.

– Jeg er veldig glad i Tromsø som by, og nå er det også første gang på veldig lenge at «Idol» har vært i byen, så nå håper jeg folk der oppe har lagt i hardtrening i åresvis for å kunne utnytte denne fantastiske anledningen. Tromsøværinger er jo utadvendte og morsomme, så jeg er helt sikker på at det jeg får se og høre flere perler. Nå må Tromsø levere varene – så skal jeg gi sjenerøst tilbake, lover hun.

Den norske MGP-vinneren forteller at hun tar med seg gode råd fra sin avtroppende kollega når hun går inn i autidionrommet.

– Jeg har veldig respekt for den jobben Tone har gjort som «Idol»-dommer. Som vikaren hennes, tenker jeg nok først og fremst at jeg erstatter den feminine kraften i en mannsdominert jury. Jeg håper at jeg ikke velger helt annerledes enn hun ville ha gjort, for det er hun som skal leve med deltakerne utover høsten, så det er klart jeg kjenner på ansvaret for å finne riktige folk. Men Tone har gitt meg mange gode råd som jeg tar med meg, sier hun.

– Full forståelse for Tone-exit

TV 2s presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad, forteller til TV 2 at kanalen tar Damli Aaberges midlertidige exit med stor ro. 

– Vi skulle selvsagt gjerne hatt med oss Tone i flere audition-byer, men har full forståelse for at hun nå må ta hensyn til noe som er mye viktigere enn «Idol». Så gleder vi oss til å få henne tilbake som nybakt mamma når hun er klar for det, sier han.

«Idol» kommer på TV 2.