TILTALT: 38-åringen fra Ålesund ble dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern i oktober i fjor. Foto: PRIVAT
TILTALT: 38-åringen fra Ålesund ble dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern i oktober i fjor. Foto: PRIVAT

SIGRID-DRAPET:

Tiltalt 38-åring nekter straffskyld for drapet på Sigrid

BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): Den tiltalte 38-åringen fra Ålesund mener fortsatt at han ikke hadde noe med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nei, det er helt uforstående for meg, sa 38-åringen om skyldspørsmålet da ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett i dag.

– Jeg sier meg ikke psykotisk, svarte han lagretten på spørsmål om han mente han var tilregnelig eller ikke da Sigrid ble drept.

Foreldrene til Sigrid sitter bak den tiltalte, kun få meter unna. Tiltalte er kledd i lyse chinos-bukser og har på seg en lyseblå pullover med en skjorte innenfor.

Rettsforhandlingene i lagmannsretten ble utsatt noe, ettersom fagdommerne var forsinket. I tillegg måtte ett av de ti jurymedlemmene trekke seg på grunn av sykdom.

Ålesund-mannen ble dømt for drapet i Oslo tingrett 25. oktober. 38-åringen anket både skyldspørsmålet og at han ble dømt utilregnelig med overføring til tvungent psykisk helsevern, mens foreldrene anket erstatningsbeløpet etter drapet på datteren.

Aktor og statsadvokat Nina Margoth Prebe går nå gjennom sitt innledningsforedrag. Det er i praksis en gjennomgang av faktum i saken.

Forsvant plutselig og uventet

Det var natt til 5. august 2012 at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo. Hun var på vei hjem fra en venninne som bodde 1,5 kilometer unna. 300 meter fra Sigrids hjem ble hennes mobiltelefon, en hvit ankelsokk og to tøysko funnet.

Siste livstegn fra 16-åringen var klokken 00.17. Da hadde hun sendt en sms til en venninne.

Det var ingen tegn til en påkjørsel ved stedet tenåringsjenta forsvant.

Fant blod i campingvogn

3. september, nesten en måned etter Sigrid forsvant, ble den nå dømte 38-åringen pågrepet sammen med en kamerat (64) i et verksted på Kolbotn utenfor Oslo. En kriminalsøkshund hadde kort tid i forveien funnet liket av tenåringsjenta i et skogsholt bak verkstedet.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett, var det ikke mulig å fastslå hvordan Sigrid hadde dødd, men retten var likevel overbevist om at hun var blitt drept og at 38-åringen hadde drept henne.

Politiets kriminalteknikere hadde blant annet funnet hennes blod i en campingvogn Ålesundsmannen disponerte, og som sto inne i en låve få kilometer fra der Sigrid forsvant.

Tatt i bomring

En bil mannen disponerte hadde også blitt registrert i en bomstasjon i retning forsvinningsstedet klokken 00.04, bare 13 minutter før Sigrid sendte en siste sms fra sin mobiltelefon.

Den da 64 år gamle mannen, som ble pågrepet sammen med Ålesundsmannen, ble løslatt 1. november 2012 og saken mot ham ble henlagt samtidig som Riksadvokaten tok ut tiltale mot 38-åringen.