DYKKER: Redningsdykkere på vei ut til den forliste fergen Sewol. Det jobbes nå med å hente ut de omkommne. FOTO: AFP PHOTO
DYKKER: Redningsdykkere på vei ut til den forliste fergen Sewol. Det jobbes nå med å hente ut de omkommne. FOTO: AFP PHOTO

Sør-Koreas president om fergetragedien: - Uakseptable handlinger 

Sør-Koreas president Park Geun-hye retter nådeløs kritikk mot kapteinen på ulykkesferja Sewol og mener mannskapet om bord langt på vei gjorde seg skyldige i drap.

– Oppførselen til kapteinen og noen av besetningsmedlemmene var fullstendig uforståelig, uakseptabel og jevngod med drap, sier president Park Geun-hye.

Den sørkoreanske presidenten anklager kaptein Lee Joon-Seok for unødvendig å ha forsinket evakueringen av passasjerene da ferja begynte å synke, og for deretter å etterlate dem til seg selv mens han selv forlot skipet.

– Ikke bare mitt hjerte, men alle sørkoreaneres hjerte er knust og fylt med sjokk og sinne, sier Park.

174 av de 476 passasjerene om bord kom levende fra det da Sewol forliste 17. april, mens de øvrige fryktes omkommet.

Loggbøkene fra de siste minuttene før den sørkoreanske ferja gikk ned, viser at det rådet panikk og ubesluttsomhet på brua.

Kapteinen utsatte evakueringen, noe som førte til at mange av passasjerene gikk ned med skipet.

Mandag morgen ble fire nye personer pågrepet i forbindelse at Sewol forrige uke gikk ned utenfor øya Byunpoong i Sør-Korea. Dermed er sju personer så langt pågrepet i saken. 64 personer er foreløpig bekreftet omkommet og rundt 240 er fortsatt savnet, melder nyhetsbyrået AP. 

(©NTB)