– Liverpool har hatt mange store spillere, men Gerrard er den største

Er du enig i at Steven Gerrard er tidenes Liverpool-spiller? Si din mening i TV 2s avstemning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich-Liverpool (13.00) 

Se sendingen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 12.00.

Steven Gerrard har sin livs sjanse til å vinne en ligatittel med sitt elskede Liverpool.

Etter at Chelsea gikk på et sjokkerende hjemmetap for Sunderland påskeaften ligger mye til rette for at Merseyside-klubben skal ta sitt første seriemesterskap siden 1990.

Fremdeles sentral er 33 år gamle Gerrard, eksemplifisert gjennom hans elektriske tale etter seieren over Manchester City forrige uke.

Om enn i en annen rolle enn tidligere er mannen som har vært i Liverpool hele sin spillerkarriére helt vital for Liverpools suksess. Han har for eksempel aldri hatt så mange målgivende pasninger på en sesong som denne.

– Har ikke spilt på de største lagene

STATISTIKK: Steven Gerrard sesong for sesong i Liverpool. GRAFIKK: TV 2
STATISTIKK: Steven Gerrard sesong for sesong i Liverpool. GRAFIKK: TV 2

Nå snakkes det stadig høyere om hva midtbanespilleren har betydd for klubben, ikke bare denne sesongen, men også historisk.

– Når Steven til slutt legger støvlene på hylla, så vil vi kanskje si, med tanke på hva han har gjort for klubben at kan han være den største Liverpool-spilleren noensinne. Det til tross for at han ikke har spilt på de største lagene, sier Phil Thompson i et intervju med TV 2.

Han har både spilt og vært trener for noen av de største navnene i Liverpool.

– Verdig kandidat

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker har kommentert fotball i en årrekke, og har sett Steven Gerrard vokse fra den unge gutten som debuterte for Liverpool i 1997 til å bli den superstjernen han er i dag. 

– Liverpool har mange store spillere i sin historie, men Steven Gerrard fortjener helt klart utmerkelsen som tidenes beste, slår han fast.

– Han har ledet laget de 10 siste årene gjennom tunge tider, men også vært sentral i de fleste triumfene klubben har opplevd siden siste ligatittel. Skulle han lede laget til ligagull, vil det selvfølgelig hjelpe.

På 70- og 80-tallet vant Liverpool nesten hvert år, så det er mange store spillere som har mange ligatitler, samtidig som klubben seiret i Serievinnercupen, fremhever Alsaker.

– Dette var Europas beste lag i en periode, og en kan tenke seg Steven Gerrard i et slikt lag. Han har måttet dra mye av lasset i en vanskelig tid for klubben, har snart rekorden i antall landskamper og vil med seriegull stå med en solid troféfangst, sier kommentatoren.

– Om han er tidenes beste er vanskelig å si, men at det diskuteres viser hans verdige kandidatur.

I søndagens Premier League-sending på TV 2 Sport Premium vil studio diskutere dette, og ønsker i denne forbindelse innspill fra publikum.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet eller på Twitter med hashtag #2pl og avgi din stemme i avstemningen til venstre.

– Større enn Dalglish, Souness og Rush

Jamie Carragher spilte med Gerrard i en årrekke, og den nåværende Sky Sports-eksperten sa allerede i fjor hva han mente.

Det til tross for at det ikke er hvem som helst som har akslet den berømte trøya.

– Jeg tror vi er i nærværet av den største spilleren som noensinne har spilt for Liverpool. Spillere som Kenny Dalglish, Graeme Souness og Ian Rush var alle verdensklassespillere, men forskjellen var at de spilte for et verdensklasselag. Stevie har ikke spilt på et verdensklasselag, sa Carragher til the Independent.

I tillegg hadde ikke ukjente Kevin Keegan seks svært suksessrike år i klubben.

– Alle unner ham en tittel

Gerrard har fått kallenavnet «Captain Fantastic» av Liverpool-fansen, og har ledet klubben til en rekke store troféer.

Ligatittelen har uteblitt, men det har blitt tre titler i ligacupen, to i FA-cupen og også europeisk suksess i form av UEFA cupen og ikke minst Mesterligaen.

Det har høstet respekt i fotballverden, og TV 2-kommentator Morten Langli tror at det er flere enn Liverpool-fansen som unner ham en ligatittel.

– Jeg tror egentlig alle som er interessert i fotball, og alle som er glade i fotball, unner Steven Gerrard et seriemesterskap, uttalte Langli etter Liverpools seier over Manchester City.

Er Steven Gerrard tidenes beste Liverpool-spiller? Si din mening i kommentarfeltet eller på Twitter med hashtag #2pl og avgi din stemme i avstemningen oppe til venstre.