Lee Joon-Seok, kapteinen på fergen «Sewol» blir geleidet inn i retten torsdag. Nå er han arrestert. Foto: REUTERS/Yonhap
Lee Joon-Seok, kapteinen på fergen «Sewol» blir geleidet inn i retten torsdag. Nå er han arrestert. Foto: REUTERS/Yonhap

Kapteinen på ulykkesfergen arrestert

Kapteinen på ferja som sank utenfor Sør-Korea ble arrestert lørdag morgen lokal tid.

Påtalemyndigheten i Sør-Korea ba fredag retten om å utstede en arrestordre mot kaptein Lee Joon-seok og to andre besetningsmedlemmer på ferja.

Lørdag morgen lokal tid opplyser nyhetsbyrået Yonhap at kapteinen er arrestert og siktet for fem forhold, deriblant uaktsomhet og brudd på maritim lov. Han risikerer fem år i fengsel dersom han blir dømt, skriver CNN.

Etter ulykken er det blitt rettet et voldsomt sinne mot kapteinen og hans besetning på 28 mann. Flesteparten av disse kom fra det med livet i behold. 28 mennesker er bekreftet døde og 268 er savnet, mange av dem er skoleelever. Fredag kveld hadde hele fergen sunket under havoverflaten.

Det var 475 mennesker om bord i ferja da den gikk ned. Om lag 340 av disse var elever og lærere ved en videregående skole i Ansan.

Fra alarmen gikk og til ferja begynte å synke gikk det om lag 40 minutter. Men i stedet for å forsøke å evakuere ferja ba besetningen passasjerene om å bli værende på lugarene. (©NTB)