– Manchester City og Chelsea har presset på seg

Luis Suárez og Liverpool styrer sin egen skjebne fire serierunder før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

29 scoringer og tolv assist på 29 kamper.

Luis Suárez er en av de viktigste brikkene i puslespillet til Liverpool-manager Brendan Rodgers - et puslespill som kun mangler noen få biter på å bli fullendt.

Flytter presset
Med kun fire kamper igjen av sesongen leder Liverpool Premier League med to poengs klaring ned til Chelsea. Skjebnen er i Liverpools egne hender, men den uruguayanske målmaskinen flytter presset over på tittelrivalene.

– Jeg synes Manchester City og Chelsea har presset på seg til å vinne ligaen. De bruker mye penger på å kjøpe spillere for å vinne Premier League og Mesterligaen, sier Suárez i et intervju i regi av Premier League. 

Tre poeng i hver av de gjenstående kampene vil sikre Liverpool den første ligatittelen på 24 år. Det første steget på veien mot Premier League-trofeet er Norwich.

Selv om han flytter presset over på tittelrivalene, innrømmer Suárez at spillerne kjenner på klubbens drøm om et trofé.

– Vi vet at vi er i en posisjon der alt avhenger av oss selv. Det er lenge siden Liverpool har kjempet i toppen om en tittel, og det vet vi når vi spiller kamp. Men vi må ta kamp for kamp, uke for uke, sier Suárez.

– Vi har en god stall
Til kampen mot Alexander Tettey og co. må Liverpool klare seg uten Jordan Henderson. Midtbanespilleren taklet på seg et rødt kort i kampen mot City og mister dermed tre kamper i ligainnspurten.

Usikkerheten hersker også rundt helsetilstanden til Daniel Sturridge. Suárez' spissmakker sliter med en strekk

– Vi vet at Daniel er en viktig spiller for oss. Vi har hatt mange skader denne sesongen. Ikke bare Daniel, men Gerrard, Daniel Agger, Lucas Leiva og Philippe (Coutinho). Vi vet at vi har en bra stall og gode spillere på benken, sier Suárez. 

Liverpool er for øyeblikket favoritt til å ta ligatittelen, men manager Rodgers er ikke uventet forsiktig med garantiene. 

– Vi har hatt en fantastisk progresjon denne sesongen, der målet var å oppnå mesterligaspill. Det er fortsatt målet vårt, sa Rodgers på torsdagens pressekonferane.